1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. İşte vahşetin belgesi!
İşte vahşetin belgesi!

İşte vahşetin belgesi!

Diyarbakır’da linç edilen gençlerin otopsi raporunu STAR buldu. Raporlara göre, Yasin Börü’nün kafatası parçalanmış, 15 bıçak darbesi almış, cesedinin bazı yerleri yakılmış... Ahmet Dakak 22, Hasan Gökguz 20 kez bıçaklanmış.

A+A-

Erzurum Güncel- Kobani bahanesiyle Diyarbakır’da yapılan eylemlerde PKK’lı gruplar tarafından IŞİD terörürü aratmayacak şekilde linç edilerek katledilen 4 gencin otopsi raporu, yaşanan şiddeti ortaya çıkardı.

 
STAR, olaylar sırasında kentte hayatını kaybeden 12 kişiden 4’ünün otopsi raporuna ulaştı. Raporda yer alan ifadeler, olayların vahametini gösteriyor. Otopsiler, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde cumhuriyet savcısı ve adli tıp uzmanı bilirkişiler tarafından yapıldı.

22 defa bıçaklanmış

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen otopsi raporlarında, fakirlere kurban eti dağıtırken PKK’lıların 4 kişiye işkence yaparak öldürdükleri ayrıntılarıyla anlatılıyor. öldürülenlerden Ahmet Dakak’ın (19) otopsi raporunda ölüm nedeninin, ateşli silahlı mermi çekirdeği ve kesici delici alet yaralanmasına bağlı iç organ yaralanması ve iç kanama olduğu kaydedildi. Raporda, Dakak’ın vücudunda 22 kesici ve delici alet yarasının bulunduğu ifade edilerek, “Kafa kemiklerinde çökme ve beyinde haricen yaygın doku harabiyeti izlendi” denildi.

Kafatası kemikleri kırılmış

Lise 3. Sınıf öğrencisi Yasin Börü’nün (16) otopsi raporunda, ölüm nedeninin kafa travmasına bağlı beyin kanaması, kesici ve delici alet yaralanmasına bağlı gelişen iç organ yaralanması ve iç kanamanın müşterek etkisi olduğu belirtildi. Raporda, Börü’nün vücudunda 15 kesici ve delici alet yarası olduğu vurgulandı. Raporda, “Kafatası kemiklerinin çok parçalı kırılmış olduğu görüldü. Cesedin üzerinde kanlı ve kısmen yanmış isli vaziyette gömlek, kısmen yanmış isli kanlı atlet olduğu görüldü” denildi.

İç organlarını parçaladılar

Hasan Gökguz’un (23) otopsi raporunda ise vücudunda 20 kesici ve delici alet yarasının bulunduğu kaydedilerek, “Karaciğerinin ve midesinin kesici, delici aletlerin yaralamış olduğu görüldü. Kişinin ölümü, beyin kanaması ve kesici delici alet yaralanmasına bağlı gelişen iç organ yaralanması, iç kanama sonucu meydana geldi” denildi.

Kurşunlanarak öldürülmüş

Turan Yavaş’ın (34) otopsi raporunda, vücudunda ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasının olduğu yer aldı. Yavaş’ın ölüm nedeni ise raporda şu şekilde anlatıldı: “Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı iç organ yaralanması ve iç kanama sonucu meydana geldi.” 

Böyle vahşet görülmedi!

KATLEDİLEN 4 kişinin yanında olan ve olaydan yaralı kurtulan Yusuf Er, yaşadıklarını STAR’A anlatmıştı. Kurban eti dağıttıkları sırada olayın gerçekleştiğini belirten Er, saldırganların kendilerine pompalı tüfek, tabanca, satır, bıçak, keser ve sopalarla saldırdığını daha sonra 4 arkadaşının göstericiler tarafından balkondan atıldığını söylemişti. Er, Yasin Börü’nün öldürülmesini şöyle özetlemişti: “önce silahla vurdular... Sonra boğazını kesmeye çalıştılar... Dakikalarca bıçaklayıp 3. kattan attılar... Yerde üzerinden araba ile geçtiler... En sonunda başını taşla ezerek öldürdüler...”

Star
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.