1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ‘Kaç İsmail’in sırrı
‘Kaç İsmail’in sırrı

‘Kaç İsmail’in sırrı

Gözaltında polislere destek vermek amacıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na önceki gün gelen CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile polislerin avukatları, 1’inci Sulh Ceza Hâkimi Bekir Altun’un yerine vekaleten sorguyu yapacak olan 3’üncü Sulh Ceza Hâk

A+A-

Erzurum Güncel-

ki avukatla sorguya ne kadar ara verildiğini sormak için Hâkim çiçek’in odasına gittiklerinde, bir başsavcıvekili, bir polis yetkilisi ve kim olduğunu bilmedikleri iki kişiyle toplantı halinde olduğunu iddia eden Tanal, “Bize güvenlik konusunu konuşuyoruz’ dediler. Kimliği bilinmeyen kişilerin kim olduğunu sorduğumuzda, Hâkim, ‘Kaç İsmail kaç’ dedi. Bu kişi de hızla oradan uzaklaştı. Kimliği açıklanmayan kişinin MİT görevlisi olduğunu düşünüyoruz” dedi. Olaya ilişkin Tanal ve Yurt Atayün’ün avukatı Cemalettin Mutlu’nun da olduğu 7 avukat tutanak tuttu. Tutanakta, çiçek’in odasındaki kişilerden birinin başsavcıvekili, diğerinin TEM Şube Müdürü Kayhan Ay olduğu ancak kendisini tanıtmayan iki kişinin daha odada olduğu belirtildi. Bu sırada hâkimin sürekli eline ve yüzüne kolonya döktüğü, gergin bir ortamın olduğu, avukat ömer Kavili’nin odadaki diğer şahısların kim olduğunu öğrenmek istediği belirtildi.



"KAç İSMAİL"İN SIRRI

Bunun üzerine “Mavi tişörtlü 1.80 cm. boylarında erkek esmer şahıs” olduğu ifade edilen kişinin odada gerginlik artınca Hâkim çiçek’in demesi üzerine odadan kaçtığı anlatıldı. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa çalışkan’ın (TEM’den sorumlu) avukatlara hitaben “Kaçan şahsı tanıyorum. Benim elemanımdır” dediği ifade edildi.

14 YANITSIZ SORU

 
BAŞSAVCI SALİHOĞLU'NDAN AçIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 22 Temmuz soruşturmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

2’Sİ öRGüTTEN 20 POLİS CEZAEVİNDE

MİT GöREVLİSİ İDDİASINA YANIT

Başsavcılık açıklamasında, 'İsmail' isimli MİT görevlisinin hakime müdahale ettiği yönündeki iddialarla ilgili şu ifadelere yer verildi; "Emniyet birimleriyle yapılan görüşmede 'İsmail' isimli kişinin Terörle Mücadele Şubesi'nde çalışan polis memuru olduğu, sorgu hakiminin güvenlik sağlaması yönündeki yazılı talebini aldığı sırada koridorda bekleyen şüpheli avukatlarının şahsı MİT görevlisi olarak lanse edip üzerine hucum ettikleri ve sorgu hakimine herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığı tespit edilmiştir." 

"Hürriyet"
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.