1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Kara 'ulan bi dansözle de...'
Kara 'ulan bi dansözle de...'

Kara 'ulan bi dansözle de...'

Olay savcı Celal Kara, Can Dündar röportajında ilginç iddialar ortaya koydu. Bakan çoçukları için 'süt dökmüş kedi gibiydiler' diyen Celal Kara, yine çok konuşulacak.

A+A-

Erzurum Güncel- Hükümete yönelik 17 Aralık operasyonunu yapan ve 'darbe' girişimiyle suçlanan olay savcı Celal Kara'dan yeni inciler geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Can Dündar'a verdiği röportajda bu kez gözaltındayken ifadelerini aldığı bakan çocukları hakkında konuştu. Celal Kara bakan çocukları için "süt dökmüş kedi gibiydiler' dedi. 

17 Aralık planından sonra bazı siyasetçilerin kendisini karalamaya çalıştığını öne süren Celal Kara, "dansözle resminin arandığını' iddia etti. 

İşte Celal Kara'nın yeni incileri;

-"üst düzey bazı siyasiler, “Bu savcı kimdir, neyin nesidir” diye açığımı aramaya başlamışlar. Bula bula bir nargile kafede herkesle otururken çekilmiş bir fotoğrafımı bulmuşlar. Hatta bir yetkili, “Ulan bi dansözle çekilmiş resmini de mi bulamadınız” diye kızmış. Aile mahremiyetlerine girildiğinden, karakter suikastı yapıldığından şikâyet edenlerin böyle bir açık aramalarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

GöREVDEN ALMA GİRİŞİMİ

-Bunu ikinci gün denediler. O gün Başsavcıvekili Zekeriya (öz) Bey’in odasına uğradım. Baktım milli ombudsman Nihat ömeroğlu orada… Sıradan bir ziyaret değildi. Sonradan öz’ün açıklamalarından, onun dosyayı benden alıp başkasına vermesini istediğini öğrendim.

PARALARI POLİSLER Mİ YERLEŞTİRDİ?

- Paraları baskında polisin yerleştirdiği iddia edildi?

CELAL KARA - Abuk sabuk bir iddia… Süleyman Aslan’ın evindeki aramada 2 milyon 445 bin dolar, 2 milyon 520 bin Avro, 520 bin TL ve 990 pound çıkıyor. Bunlar kitaplıkta, ayakkabı kutusunda, banyodaki dolapta ve lifte ele geçiyor.

O kadar parayı polis nereden bulup da oraya koyacak?

Bir başkomiser, “O gün benim cebimde 25 lira vardı” demişti. Cebinde 25 lirası olan polis, o kadar parayı nereden bulacak da oraya koyacakSonra o para müsadere edilecek. Kim feda ediyor bu kadar parayı? Kimin cebinden çıkıyor? Hem polis koydu ise takipsizlik kararından sonra paralar neden el konulanlara faiziyle birlikte iade edildi?

EŞİN NİYE SEVİNDİRİK OLDU

 - Yardım parası ise banyodaki lifin içinde 50 bin doların işi ne? Böyle kutsallık atfederek masumiyet ve kanunilik intibaı vermeye çalıştığın yardım parası neden ayakkabı kutusunda saklanıyor? Koyacak çanta bulamadın mı? Evine getirilene kadar takip ettiğimiz rüşvet, kuryeyle teslim edilince niye eşin sevindirik olup “Yeşiller geldi” diye seviniyor?

BAKAN çOCUKLARI SüT DöKMüŞ KEDİ GİBİYDİ

- üçüncü günün sonunda savcılık sorguları başladı? Siz hangilerinin ifadelerini aldınız?

CELAL KARA - Fatih Belediye Başkanı’nın, Kaan çağlayan’ın, Barış Güler’in, Süleyman Aslan’ın ifadelerini bizzat aldım. Almaz olaymışım. Sonradan bir sürü yalan ve iftira üretildi.

- Bakan çocukları ne haldelerdi?

KARA - Biraz çekingenlerdi. Ama ben soruşturmanın hassasiyetine binaen hepsine ayakta “Hoş geldiniz” dedim, tokalaştım.“Buyrun” diye yer gösterdim. Normalde şüphelinin ifadesi ayakta alınır; ben dikkat ettim, “Oturun yorulmayın” dedim. Kâtibim de şahittir.

- çocuklarda ‘Babamız bakan’ havası var mıydı?

KARA - Yok. Süt dökmüş kedi edasındaydılar. Ben onları teskin ettim. Sert davransam iyice paniklerlerdi. Olabildiğince nazik davrandım. “Emniyet ifademizi tekrar ediyoruz” dediler. O kadar.

GELSİN EFENDİLERİNİZ KURTARSIN DEDİ Mİ?

- Erdoğan, ifade alış biçiminizi eleştirdi. El cepte, ‘İki dakika süren var, anlat ve çık. Gelsin şimdi efendileriniz sizi kurtarsın’ dediğinizi iddia etti.

KARA - Külliyen yalan. Zaten insan koltukta otururken ellerini nasıl cebine soksun? Olabildiğince sakin ve nazik davrandım.

Mustafa Demir’e “Vurgulamak istediğiniz şeyler varsa alayım” dedim. O anlattı. özeti bile 25 dakikaya yakın sürdü.

2 DAKİKADA ANLAT çIK...

KARA - Her bir ifade 22-25 dakika sürmüştür. öyle “2 dakikada anlat çık” demedik. Ekstra nezaket gösterdik ki gölge düşmesin soruşturmaya... Utanmadan iftira atıyor. öyle eli cepte ifade almak, “Gelsin efendileriniz kurtarsın” demek gibi hataları 18 senelik değil, 18 günlük savcı bile yapmaz. Zaten Mustafa Demir’in avukatı da “Ben öyle bir şey duymadım” diye yalanladı.

(Röportajın tamamı Can Dündar'ın köşesinde tıklayın)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.