1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsin
Kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsin

Kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsin

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Bilal Erdoğan öncülüğünde kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsinler" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel-

CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan özkes, TBMM'ye sunulan Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin çok konuşulacak açıklamalara imza attı. 

"IŞİD'İN GüNAH BABASI AKP'DİR"

"IŞİD'in 'Günah babası' AKP'dir." diyen özkes, "ülkeyi pazarlayanlar şimdi de Mehmetçiğin kanını pazarlama çabasına girmişler. önerim Bilal'in öncülüğünde kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsinler. Tezkerenin boyutları açık seçik olarak ortada değil. Dolayısıyla şu anda red vereceğiz veya evet vereceğiz diyemeyiz" önerisinde bulundu.

kefenli.jpg 

CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan özkes, gündemi değerlendiren açıklama yaptı. Zamların elektrik ve doğalgaz ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan özkes, şöyle devam etti:

ZAMLARI ELEŞTİRDİ

"Yeni yasama yılının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bugünden itibaren elektriğe ve doğalgaza zam geldi. Tam da Kurban Bayramının geldiği bugünlerde yapılan bu zam bayramın tadını kaçırdı. Kış mevsimine girerken zaten kara kara düşünen vatandaşlara yapılan zulümdür. Bu zamlar diğer alışveriş ürünlerine de yansıyacaktır."

Kurban fiyatlarının artışına tepki gösteren özkes, hükümetin bayramın tadını kaçırdığını, kurbanlıkların yüzde 25-40 oranında zam gördüğünü, İstanbul'un Avrupa ile Anadolu Yakası arasında büyükbaş kurbanlıklarda 1-2 bin fiyat artışı bulunduğunu söyledi.

"NE KADAR PARA O KADAR SEVAP ANLAYIŞINI ASLA ONAYLAMIYORUM"

özkes, "Konya İl Müftüsü'nün 'Aldığın kurbanın fiyatı oranında sevabın artar, ne kadar pahalı kurban alırsan o kadar sevap kazanırsın" sözlerini eski bir müftü olarak asla onaylamadığını kaydederken "İslam ile Kapitalizmi bu kadar kol kola iç içe geçirmek ciddi bir yanlıştır. 'Ne kadar para, o kadar sevap' anlayışını asla onaylamıyorum" dedi.

AK Parti hükümetini eleştiren özkes, askerin IŞİD ile savaşmasına sıcak bakmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"IŞİD NEREDEN çIKTI?"

"İki yıl önce IŞİD diye bir şey yoktu. Nereden çıktı? Davutoğlu'nun stratejik derinliğinden neşet etti, doğdu. Dolayısıyla IŞİD'in günah babası AKP'dir. ülkeyi pazarlayanlar şimdi de Mehmetçiğin kanını pazarlama çabasına girmişler. Kara harekatı olur mu, olmaz mı o görüşülecek. öyle bir arzuları varsa AKP'nin oyları ile muhtemelen kabul edilecek ama zengin parayı bastırıyor bir gün bile askerlik yapmıyor ama fakir fukaranın çocukları savaşa gönderilme gibi bir tartışma var. Benim önerim Bilal'in öncülüğünde kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsinler. Tezkerenin boyutları açık seçik olarak ortada değil. Dolayısıyla şu anda red vereceğiz veya evet vereceğiz diyemeyiz. Bir görelim. Ama bizim esasımız yurtta sulh, cihanda sulhtur. Tezkerenin içeriği ne onu bilmiyoruz ama Mehmetçiğimizin birilerinin keyfine göre kanının dökülmesini istemiyoruz."

"İnternethaber"
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.