1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kiraz son yolculuğuna uğurlanıyor
Kiraz son yolculuğuna uğurlanıyor

Kiraz son yolculuğuna uğurlanıyor

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından silahla vurularak öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası taziyeleri kabul ederken, yakınları da gözyaşı döktü. Kiraz için Çağlayan Adliyesi'nde tören düzenleniyor. Kiraz'ın cenazesi Eyüp Sultan C

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından vurularak öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası ile yakınları akşam saatlerinde çağlayan’daki Florence Nightningale Hastanesi’ne geldi. Burada baba Hakkı Kiraz taziyeleri kabul ederken, yakınlarının gözyaşları sel oldu. Baba ve yakınları hastanede iken Adalet Bakanı Kenan İpek, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hastaneye geldi.

Eşi de hakim olarak görev yapıyordu

 

Burada baba Kiraz ile görüşen protokol başsağlığı diledi. Protokol ardından yakınlarına da başsağlığı diledi. Ardından protokol hastaneden ayrıldı. Savcı Kiraz’ın yakınlarının ise gözyaşları sel oldu. öte yandan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cenazesi hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Sabah saatlerinde Kiraz'ın cenazesini taşıyan araç, motosikletli polislerin eskortluğunda görev yaptığı çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

 

ADALET SARAYI'NDA TöREN

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için çağlayan Adliyesi'nde tören düzenleniyor. Törende İl Müftüsü Rahmi Yaran ile birlikte 2 hoca daha şehit savcı için dua etti. Cenazeye gelemeyeceklerden şehit savcı için helallik istendi.

"MİLLETİN öNüNDE HESAP VERECEKSİNİZ"

Adalet Bakanı Kenan İpek, törende yaptığı konuşmada "Tetikçilerin ölmüş olması alçak ve karanlık güçleri rahatlatmasın. Hepimiz Mehmet Selim’iz demenin zamanıdır. Terör yıkar, yakar ve öldürür. Terör her zaman masum insanlara yöneldiği için kalleşliktir. Ne zaman büyük hedefler belirlemişsek ya yaygara ya terörist saldırı ile içimize kapandık.

 

Canlarımız yanacak ama bu millet var olacak. Bu al bayrak ebediyen göklerde dalgalanacaktır. Tarih boyunca bu millete musallat olan ne kadar hain varsa hepsinin defteri dürülmüş, hadleri bildirilmiştir. Huzur bozmak isteyenler de hesap verecek. Bu alçak saldırıdan medet umanlara sesleniyorum, hangi ine çöreklenirseniz çöreklenin milletin önünde hesap vereceksiniz. Destekçileri, ve azmettirenler adalet önünde hesap verecek" dedi.

SLOGAN ATILDI

Adliyede düzenlenen törenin sonunda 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atıldı

CENAZEYE DAVUTOĞLU DA KATILACAK

 Kiraz'ın cenazesi, törenin ardından Eyüp Sultan Cami'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Savcının cenaze törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.





çİFTçİ: 'HASTANEYE GELDİĞİNDE...'


 


Twitter'da çağlayan Adliyesi'nde savcı için düzenlenen törenden bu kare paylaşıldı

Hürriyet
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.