1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Koalisyon vuruyor IŞİD saklanıyor
Koalisyon vuruyor IŞİD saklanıyor

Koalisyon vuruyor IŞİD saklanıyor

IŞİD'i durdurmak için hava operasyonları düzenleyen koalisyona son olarak İngiltere ve Avustralya da katıldı. IŞİD militanlarının ise hava operasyonlarına yönelik kendi stratejilerini geliştirdikleri ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı yürütülen hava operasyonlarına İngiltere ve Avustralya da katıldı. İngiltere önceki gece Irak'ta IŞİD'e ait iki üssü vururken Avustralya keşif uçuşları yaptı. Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Irak hükümetinden gerekli taleplerin gelmesi halinde kendilerinin de IŞİD'i vuracaklarını duyurdu.ABD liderliğindeki koalisyon güçleri dün ayrıca IŞİD'in Irak ve Suriye'deki hedeflerine 8 hava saldırısı düzenledi. Koalisyon güçleri Suriye'de IŞİD'in kuşatması altında olan Kobani kentini ilk kez gündüz vurdu. IŞİD'in 2 kilometreye kadar yaklaştığı Kobani çevresine yönelik 5 kez gerçekleştirilen hava saldırılarına dair herhangi bir zayiat bilgisi verilmedi.
 
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SNHR) ise IŞİD'in Kobani'de 7 erkek ile 3 kadının başını kestiğini duyurdu. IŞİD'in Irak'taki unsurlarına düzenlenen operasyonlarda ise 28 militanın öldürüldüğü bildirildi. çatışmalarda 5 güvenlik gücü de yaşamını yitirdi.
 
 
İngiliz Telegraph gazetesindeki bir haberde ise ABD ve İngiliz gizli servis elemanlarının IŞİD'e karşı Irak'ta ön safhalarda yer aldığı kaydedildi. Kürtlerle birlikte hareket eden ABD ve İngiliz askerlerin sıcak çatışmalara girmediği sadece koordinasyon ve eğitim verdiği belirtildi. BBC'nin haberine göre de ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun 8 Ağustos'tan bu yana sürdürdüğü hava operasyonlarına karşı IŞİD militanları artık uyum sağlamaya başladı. Haberde çeçenistan, Afganistanve Libya'dan dolayı tecrübeli oldukları belirtilen IŞİD militanlarının hava saldırılarına karşı aldıkları önlemler şöyle sıralandı: Artık çok sınırlı şekilde cep telefonu kullanıyorlar. Militanlar eskisi gibi katliamlarını görüntüleyip sosyal medyada paylaşmıyor. Kalabalık konvoylar yerine motosikletlerle geziyorlar. Hedef olacak merkezleri boşaltıyorlar. Sivil halkın arasına saklanıyorlar. Hedef yanıltmak için birçok boş bölgeye kendi üsleri havası veriyorlar. 
 
"Gazetevatan"
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.