1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Kobani son durum tamamı Kürtlerin elinde
Kobani son durum tamamı Kürtlerin elinde

Kobani son durum tamamı Kürtlerin elinde

Kobani'de son durum Kobani'nin tamamı Kürt güçlerinin elinde. IŞİD ile Kürt güçleri arasında 15 Eylül'den bu yana süren çatışmaların galibi Kürtler oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Kobani son durum Kobani'nin tamamında Kürt güçleri kontrolü ele aldı.Kobanili Kürt yetkili İdris Nehsan, Kobanikent merkezinin IŞİD’den tamamen alındığını söyledi.

İdris Nehsan, Kobani kent merkezinin tamamının saat 17.00 sıralarında YPG’nin eline geçtiğini aktardı.  İdris Nehsan, kentte büyük sevinç yaşandığını söyledi. Kobani 5'inci aya giren çatışmalar sonunda IŞİD'den nihayet kurtuldu. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden gelen son dakika açıklamasında da "Kobani Kürt güçlerinin eline geçti" denildi. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdel Rahman, AFP’ye yaptığı açıklamada, “YPG, IŞİD militanlarını Kobani’den çıkardı ve kasabanın kontrolünü ele geçirdi” dedi. Rahman, "Kürtlerin Kobani’nin doğusundaki dış mahallelerde IŞİD militanlarını takip ettiğini fakat çatışmaya girilmediğini" sözlerine ekledi.

kobani-son-dakika-kentin-tamami-kurtlerin-elinde.jpeg         Kobani'de çatışmalar 5 aydır devam ediyordu

Kobani’de ağustos ayında başlayan IŞİD kuşatmasının 15 Eylül’de taarruza dönüşmesinin ardından başlayan kanlı çatışmalar beşinci ayında çok kritik bir dönemece girdi. Kenti savunan Halk Savunma Güçleri (YPG) ile onlara destek için Irak Federal Kürdistan bölgesinden gelen az sayıda Peşmerge gücünün kentin doğu mahallesinde operasyonlar yaptığı ve tüm IŞİD güçlerinin püskürtülmekte olduğu belirtiliyor.

YPG Basın Merkezinden yapılan açıklamada, IŞİD saldırılarının 133. gününde Kobani’deki ‘temizlik operasyonu’nun devam ettiği ve özellikle kentin doğusunda çatışmaların sürdüğü belirtildi.

kobani son durum.jpg
Reuters haber ajansı da Peşmerge destekli YPG güçlerinin, kasabanın tamamına yakınında kontrolü sağlamayı başardığını duyurdu. Daha önce ilan edilen 'Kobani Kantonu'nun Eşbaşkanı Enver Müslim de, bugün öğle saatlerinde Irak Federal Kürdistan yönetimine yakınlığıyla bilinen Rûdaw’a konuşmuş ve kent merkezinin tamamının IŞİD’den tam olarak temizlenmesine ‘saatler kaldığını’ söylemişti. Kobani’de 10 bin sivilin yaşadığını ve halkın zılgıtlar çekerek kutlama yaptığını belirten Müslim, daha önce göç eden bazı ailelerin de kente dönmeye başladığını söyledi.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.