1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. MHP’den trol harekatı
MHP’den trol harekatı

MHP’den trol harekatı

Yaklaşan seçimler öncesi MHP'de sosyal medyada daha fazla etkin olmak için harekete geçti. 'Hedef listesi'nde çok sayıda sanatçı bulunuyor.

A+A-

Erzurum Güncel- özellikle Gezi Parkı direnişi sonrası attıkları provokatif tweetlerle Türkiye’nin gündemine oturan “Ak Troller” MHP yönetimini harekete geçirdi. MHP İzmir il yönetimi son günlerde artan terör olayları için twitter’da kolları sıvadı. MHP teşkilatı; terörü lanetlemek ve şehitler konusundaki duyarlılığı artırmak için ünlü isimlere sosyal medyadan çağrıda bulunacak. MHP’liler yaklaşık bin ünlüye, “Milletimizin evlatları şehit ediliyor. Tepki vermek için ‘kahrolsun PKK, terörü lanetliyoruz’ diyecek misiniz?” diye soracak.

Seçim için 1 Kasım tarihinin açıklanmasıyla siyasi partiler de seçim stratejilerini kuruyor. Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre; MHP’nin de artan terör ve şehit cenazeleriyle seçmenin milliyetçilik duygularına yöneleceği bildirildi.

İzmir’de MHP il başkanlığında oluşturulan sosyal medya ekibi çalışmalarına başladı. İlk hedef olarak ise; siyasetçiler başta olmak üzere ünlü simalara çağrı yapılması kararı alındı. Projeye göre; MHP’nin sosyal medya ekibi ilk etapta yaklaşık bin ünlüden terörü lanetlemesini isteyecek.

Listenin başında Halit Ergenç, Bergüzer Korel, Mehmet Ali Alabora, Can Bonoma, Sezen Aksu, Fatih Terim, Nejat İşler, Gupse özay, Gülse Birsel, Levent üzümcü, Berna Laçin, Demet Evgar, Sarp Akkaya, Tarık Akan, Sinan çetin, Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ekrem Demirtaş, ümit Kocasakal, Şenol Güneş, Aziz Yıldırım, Fikret Orman, Şafak Sezer, İbrahim Hacıosmanoğlu, İlber Ortaylı, Fatih Altaylı, Hakan Şükür, Engin Altan Düzyatan, Hasan Kaçan, Raci Şaşmaz, Necati Şaşmaz yer alıyor.

MHP medya ve tanıtımdan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, milyonlarca takipçi olan ünlüler aracılığıyla milliyetçilik duygularını diri tutmayı amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Terör çok acı bir yara. Bu konudakı farkındalığı artırmak için sosyal medya üzerinden harekete geçiyoruz. Hedefimiz daha önceki yıllarda sosyal olaylarda ön plana çıkan sanatçıları, aydınları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini PKK terörüne karşı harekete geçirmek. MHP İzmir twitter adresinden yapılacak çağrıda ‘ekmeğini yediğimiz milletimizin evlatları şehit ediliyor. Tepki vermek için kahrolsun PKK, terörü lanetliyoruz diyecek misiniz’ diyeceğiz. Milyonlarca takipçisi olan ünlülerin bu duyarlılığı göstereceğini düşünüyoruz.”

Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.