1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. MHP'li yeni bir ittifak kuruldu!
MHP'li yeni bir ittifak kuruldu!

MHP'li yeni bir ittifak kuruldu!

Ali Bayramoğlu 15 yıl yazarlık yaptığı Yeni Şafak'tan ayrılmasından sonra ilk kez El Cezire'ye konuştu. Bayramoğlu Türkiye'de MHP'li yeni bir ittifakın kurulduğunu söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu Eylül ayında Yeni Şafak gazetesinden zorunlu ayrılığının ardından ilk kez konuştu. Cemaat ve FETö yapılanmasını değerlendiren Ali Bayramoğlu dikkat çeken analizler yaptı. 

Ali Bayramoğlu'na göre Türkiye’de 15 Temmuz sonrası yeni bir ittifak kuruldu. Bu ittifakın içinde MHP de bulunuyor. Batı'nın 15 Temmuz sonrası tutumunu ahlâksızlık olarak yorumlayan Ali Bayramoğlu liberallerin gözaltına alınmasına ise tepki verdi.

İşte Ali Bayramoğlu'nun El Cezire'den Sümeyye Ertekin'e verdiği röportajdan önemli bölümler;

FETHULLAH GüLEN ABD'YE GİDİNCE...

-Gözlemim odur ki, Gülen, 2000’lerin başında Türkiye’de Kemalist bir askeri kalkışma ihtimâli olduğunu, bunun kendisine büyük zarar vereceğini düşünerek, bütün devlet içerisindeki unsurlarını aktif hâle getirmeye başladı. O tarihlerde internet sitelerinde Ayışığı, Sarıkız gibi darbe başlıklarını ilk gören ve telaffuz eden onlardı. Aktif hale geçmekten kastım şudur: İçeriye, devlete insan sokma, yerleştirmenin ötesinde, bir bütün halinde hareket kabiliyeti olacak tüm kritik pozisyonları kontrol etmek. örneğin İstanbul’da, Emniyet’in terör şubesi müdürü ya da istihbarat şubesi müdürü, bir hata yapıp sallandığı zaman, Cemaatçiler onu itip düşürüyorlardı ve onun yerine yerleşiyorlardı. Bu, devleti kontrol etme projesiydi. 

TüRKİYE TASFİYE DöNEMİ YAŞIYOR

-Türkiye’de aynı Stalin Rusya’sının 1936 döneminde olduğu gibi arka akaya, grupların birbirini tasfiye dönemi yaşanıyor. Dün Cemaatçiler, Ergenekoncuları tasfiye etti. Bugün Ergenekoncular, Balyozcular, Cemaatçileri tasfiye ediyor, neredeyse benzer yöntemlerle... Bu bir temizlik midir, bir iktidar kavgası mıdır sorusu karşımıza çıkıyor.

YENİ BİR İTTİFAK KURULDU MHP DE...

-Dün Cemaat, liberaller, AK Parti, hatta Kürtler arasındaki ittifak, ulusalcıları orduyu hedef alırken, bugün Silahlı Kuvvetlerin modern unsurları, ulusalcılar, AK Parti arasında yeni bir ittifak görünüyor. Buna MHP de başka bir açıdan dâhil oldu.

MHP KADROLAŞMA İçİN YENİ KANAL BULDU

-Şu anda MHP öyle bir fonksiyonda ki başörtülü birini, bir kamu kuruluşuna almaktan korkanlar, ne olur ne olmaz diye MHP referanslı insanları oralara yerleştiriyorlar. MHP, o geleneksel devlet içerisinde büyüme stratejisi için yeni büyük kanallar buldu. Bugün Fethullahçı takibi zaman zaman eski Balyoz sanıklarıyla, eski Ergenekon sanıklarıyla danışmanlık ilişkisi içinde bile sürebiliyor. Bu girift ilişkilere baktığınız zaman yine arada bir sürü hesabın görüldüğü, ideolojik kavgaların devreye girdiği bir tablo karşımıza çıkıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.