1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Malazgirt Jandarma Komutanı şehit oldu!
Malazgirt Jandarma Komutanı şehit oldu!

Malazgirt Jandarma Komutanı şehit oldu!

Muş’un Malazgirt İlçe Garnizon Komutanı Arslan Kulaksız, eşi ve kızının yanında PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Kulaksız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Uzun boyu ve düzgün fiziğiyle dikkat çeken şehit Jandarma Binbaşı Kulaksız, çocukları çok seviyordu. Oğluna, 1990'daki grizu patlamasında kaybettiği ağabeyi Dursun'un adını vermişti. Sık sık vatandaşlarla bir araya geliyordu, ailesine düşkündü. Akrabaları, acı haberi yaşlı oldukları için anne ve babasına söyleyemedi. Saldırı sonrası başlatılan operasyon kapsamında önce aranan siyah otomobildeki 4 kişi daha sonra ise 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçenin mezarlığı yanında meydana geldi. İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ve kızı ile birlikte mesai bitiminde evlerine gittikleri sırada otomobili arıza yaptı. Otomobilden inen Kulaksız, aracını kontrol ettiği sırada kendisini takip eden 2 araçta bulunan PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateşe tutuldu. Teröristler olay yerinden kaçarken, Binbaşı Kulaksız şehit oldu kızı da yaralandı. Kulaksız'ın kızının sağlık durumunun iyi olduğu ve eşinin yaralanmadığı belirtildi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi.

İZMİR'DE KIŞLAYA SİLAHLI SALDIRI

SİYAH OTOMOBİLDE 4 GöZALTI

Binbaşıya siyah renkli bir otomobilden ateş açıldığını ve olayı gördüğünü belirten M. K.’nın ifadesi üzerine Malazgirt didik didik arandı.

 

Binbaşı Kulaksız’ın şehit edildiği yere 200 metre uzaklıkta siyah renkli Balıkesir plakalı siyah bir otomobilde bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra yapılan operasyonlar kapmasında ise 6 kişi daha yakalandı.

Şehit Astsubay İsmail Yavuz'u 5 bin kişi uğurladı

 

ANNE VE BABASINA HABER VERİLEMEDİ 
Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın memleketi Amasya’nın Merzifon İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Kulaksız’ın yaşlı olan anne ve babasına akrabalarının isteği üzerine acı haber gece verilemedi. Merzifon İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Kahraman, Merzifon Belediye Başkanı CHP’li Alp Kargı acı haberi şehidin ağabeyi emekli polis memuru Hikmet Acar’a verdi. Fenalaşan ağabeyi ambulansla Merzifon İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehidin köyde bulunan yakınlarının isteği üzerine anne Nevriye (83) ve baba ömer (85) Kulaksız’a oğullarının şehit haberi, çok yaşlı oldukları için gece verilmedi. Yaşlı anne ve babaya oğullarının şehit haberinin bu sabah verileceği belirtildi.



Şehit Binbaşı Arslan, kendisini ziyarete gelen çocuklarla

 

 

Şehidin kuzeni Hamza Acar,  "Acımız çok büyük. çok iyi bir insandı. En son geçen sene Kurban Bayramı’nda Köyü’ne gelmişti. Şehidimizin 3 kardeşi var. Anne ve babası çok yaşlı olduğu için biz İlçe Jandarma Komutanımıza rica ettik şehit haberini bu sabah vereceğiz. İki kardeşinin olaydan haberi var. Şehidimizin ağabeyi Dursun Kulaksız da 1990 yılında ilçemizdeki çeltek kömür madenindeki grizu patlamasında hayatını kaybetmişti.  

AĞRI'DA DOĞALGAZ BORU HATTINA SALDIRI

 

Şimdi de bu acı haberi aldık çok üzgünüz" dedi. öte yandan şehidin baba evinin önüne ve köy camisine Türk Bayrakları asıldı.  Şehit Binbaşı'nın oğluna, grizu patlamasında ölen ağabeyinin adını verdiği öğrenildi.

 
   

"çOK ZOR ŞARTLARDA OKUYUP BU MERTEBEYE GELDİ" 
Şehidin ilkokul arkadaşı Salih Ak, şehit Arslan Kulaksız'ın köylerindeki 3'üncü şehit olduğunu söyledi. Kulaksız'la ilkokulu beraber okuduklarını ifade eden Ak, "Bizden sonra liseyi Merzifon'da okudu, sonra askeriyeye geçti. Gayet sakin ve dürüst bir kişiydi. Garibanlıktan yetişti, her zaman sağlam kişiliği vardı. çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi" dedi. Ak, şehit binbaşı ile en son geçen yıl yeğeninin düğünü için geldiği köyde görüştüklerini belirtti. Komşusu Alaattin Sayan da Kulaksız'ın zor şartlar altında yetiştiğini dile getirerek, "Bütün köy halkı çok seviyordu. Geçen yıl geldiğinde görüşmüştük" diye konuştu.


Şehit Binbaşı'nın sık sık vatandaşlarla bir araya geldiği belirtildi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TELEFON

Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN, Muş'un Malazgirt ilçesindeki terör saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığından bilgi aldı.
      
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, saldırıda ağır yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Arslan Kulaksız'ın vefatı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet özel'e taziye dileklerini de iletti.
      
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit Binbaşı Kulaksız'a Allah'tan rahmet, ailesine ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulunduğu öğrenildi.
      
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral özel'in yanı sıra Muş Valisi Vedat Büyükersoy'dan da bilgi aldığı kaydedildi.
      
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit binbaşının saldırıda yaralanan eşi Sibel Kulaksız ile de bir telefon görüşmesi yaptığı, başsağlığı dilediği ve kendisine de geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

'HUNHARCA, ADİCE VE KALLEŞçE' 
Genelkurmay Başkanlığı, Muş Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Arslan Kulaksız'ın şehit edilmesi dolayısıyla yayımladığı başsağlığı mesajında, "Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı. Genelkurmay Başkanlığı İnternet Sitesi'nde yer alan basın açıklamasında, bölücü Terör örgütüüyesi teröristlerce Malazgirt ilçe merkezinde saat 19.20'de İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız ve eşinin bulunduğu özel araca silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, saldırıda ağır yaralanan Kulaksız'ın, kaldırıldığı Malazgirt Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 22.30'da şehit olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine veTürk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyor, saldırıda yaralanan eşine de acil şifalar temenni ediyoruz" görüşüne de yer verildi.


      



 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.