1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Mehmet Türker’i sonsuzluğa uğurladık
Mehmet Türker’i sonsuzluğa uğurladık

Mehmet Türker’i sonsuzluğa uğurladık

Cumartesi günü kaybettiğimiz SÖZCÜ yazarı Mehmet Ağabeyimize bugün veda ediyoruz. Mehmet Türker için ilk tören Teşvikiye Camii’nde düzenlendi. Törene çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi konuşan eşi Sevim Türker "48 yıllık eşimdi... Canımdı..

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye bugün onurlu bir kaleme, bir vatan sevdalısına, SöZCü yazarı Mehmet Türker’e veda ediyor. Cumartesi günü kaybettiğimiz, “SöZCü’nün Ağabeyi” Mehmet Türker’i (73) bugün son yolculuğuna uğurluyoruz. Türker için ilk tören Teşvikiye Camii’nde düzenlendi. öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Türker ve Sözcü ailesinin yanı sıra siyasetçisinden, vatandaşına çok sayıda kişi katıldı.

Mehmet Türker’in eşi Sevim Türker

TöRENDEN NOTLAR

Babasının tabutu başında annesi Sevim Türker ile taziyeleri kabul eden kızı Meltem Taşdemir “Diyecek söz bulamıyorum. Herkes Mehmet Türker’i ben babamı kaybettim” dedi.  Hayat arkadaşının tabutu başından bir an olsun ayrılmayan ve güçlükle konuşan eşi Sevim Türker ise “48 yıllık eşimdi… Canımdı… Her şeyimdi. Babamdı, arkadaşımdı… Diyecek söz bulamıyorum. çok güzel günler yaşadık. Benim için çok zor olacak ama Allah dayanma gücü versin” diye konuştu.

Mehmet Türker’in torunları Aslı ve Ege

Törene katılanlardan CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş ise “Eğilmeyen bükülmeyen dik duran bir ağabeyimizdi” dedi. Mustafa Sarıgül de “Mehmet abinin benim için de ayrı bir yeri var. Uzun yıllardan beri tanıdığım, düşündüğünü yazan korkusuz ve özgürce düşüncelerini paylaşan bir isimdi. Buranın bu kadar kalabalık olması da ne kadar sevildiğinin göstergesi. Cumhuriyetin değerlerini savunuyordu. Mekanı cennet olsun. Allah hepimize vefat ettikten sonra böyle uğurlanmayı nasip etsin” diye konuştu.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz

METİN YILMAZ: ATATüRKçü KESİMİN BAŞI SAĞOLSUN

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ise “çok değerli bir insandı. Türk basınının acı bir kaybıdır. Basın camiasının ve cumhuriyetçi, Atatürkçü kesimin başı sağolsun. Biz de şok olduk. Beklemediğimiz bir şeydi. Sağlık açısından kendisine bakan bir ağabeyimizdi. Yaşamına çok dikat ederdi. Disiplinliydi. Maaalesef Allah’tan gelen bir şey. Allah rahmet eylesin diyorum. Sözcü ailesinin de başı sağolsun” dedi.

Ertuğrul Akbay

ERTUĞRUL AKBAY: HER SöZCü çALIŞANI GİBİ DüRüST BİR İNSANDI

Ertuğrul Akbay da “30 yıllık bir arkadaşımdı. Başımız sağolsun. Dürüst bir adamdı. Zaten dürüst olmasa Sözcü’de çalışamazdı. Her Sözcü çalışanı gibi güvenilir ve dürüsttü. Ondan bu sevgi…” dedi.

üMİT ZİLELİ: İçİMİ YAKAN ŞEY…

Korkusuz yazarı ümit Zileli ise “Aslına bakarsanız gerçekten hem çok ilerici hem Atatürkçü çok yiğit bir ağabeyimizi kaybettik. Utanmaz bir sürü sürüngen ortalıkta dolaşırken biz burada cenaze kaldırıyoruz. İçimi yakan o… Biz de bu bayrağı taşıyoruz” dedi.

Yılmaz özdil

YILMAZ öZDİL: BİR YURTTAŞ OLARAK GELDİM

Sözcü yazarı Yılmaz özdil de Mehmet Türker için “Bir mesai arkadaşı olarak değil yurttaş olarak geldim. çünkü ağır hastalığına rağmen son güne kadar yazmaya, toplumu uyarmaya gayret etti.  Kaleminin namusuyla gitti. Allah rahmet eylesin çok değerli çok yürekli bir insandı” yorumunda bulundu.

RAHMİ TURAN: YERİ DOLDURULAMAZ

Sözcü yazarı Rahmi Turan da “28 yıl birlikte çalıştık. ölümünden bir ay öncesine kadar Sözcü’de okunan yazılar kaleme alan bir arkadaşımızdı. Haberler müdürlüğü yaptığı dönemde çok başarılıydı. Başarılı bir muhabirdi.  Eğilmez bükülmez bir kalemdi. Nur içinde yatsın. Gerçekten yeri doldurulması çok zor bir isim. Yakından tanıyan birisi olarak şunu söylüyorum; zarif, kibar, insan sevgisiyle dolu bir insandı” diye konuştu.

Türker’in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.

Mehmet Türker için ilk tören Teşvikiye Camii’nde yapılıyor.

MEHMET TüRKER İçİN YAZDILAR

Mehmet Türker’in acısı, yüreğimize çökerken SöZCü yazarları, usta kaleme birbirinden dokunaklı yazılarla veda etti. Rahmi Turan, “Günümüzde kişisel menfaatlerini düşünmeyen, ona buna yalakalık yapmayan, daima başı dik durarak doğruları savunan böyle onurlu, kişilikli yazarların sayısı her geçen gün azalıyor…” sözleriyle, 28 yıl aynı gazetelerde kader birliği ettiği ‘İstanbul beyefendisi’ Mehmet Türker’i yazdı… Emin çölaşan “Mehmet Türker’in ardından” başlığıyla kaleme aldığı yazısında, “Türkiye çok değerli, mert, yiğit ve yürekli bir Atatürk evladını yitirmiş oldu. Tam anlamıyla Mustafa Kemal’in askeriydi” dedi. özdemir Asaf’ın “Kimi gittikçe kalır, kimi kaldıkça gider” dizesini hatırlatan Uğur Dündar ise “Mehmet Türker hep gönüllerimizde kalacak” diyerek ‘köşe komşusu’ Türker’i uğurladı. Ve bir başka yazarımız, Necati Doğru… Doğru, Mehmet Türker’e şu satırlarla veda etti:

“GERçEK BİR İSTANBUL BEYEFENDİSİ”

“Gerçek bir İstanbul beyefendisiydi… Hep şık giyinirdi. Sesini hiç yükseltmezdi. Bu kibar, nazik, karınca ezmez adam kalemi eline aldığında yılmaz, yıkılmaz, dönmez, eğilmez, bükülmez doğru neyse onun savunucusu olurdu. Hiçbir dönemde, hiçbir iktidarın kalemi olmak gibi ucuzluğa sapmadı. Gazeteciliği, Kadıköy semtini, Fenerbahçe takımını çok severdi. Zaman acımasız tırpan. Mehmet Türker’i de biçti…”

Ege Cansen ‘Sevgili kardeşim Mehmet Türker’ başlıklı yazısında, 37 yıl önce Hürriyet Gazetesi’nde yollarının kesiştiğini belirterek, şunları yazdı: “Kendisiyle yakın arkadaş olma şansını elde edemedim. Ama hem o kendini bana; daha önemlisi ben de kendimi ona yakın hissettim. çok yakışıklıydı. Girişimci ve cesurdu. Onu hep güzellikle hatırlayacağım.”

OKURLARI BİNLERCE MESAJ PAYLAŞTI

Binlerce okuyucusu da Türker’i yitirmenin acısını mail, telefon ve sosyal medya üzerinden paylaştı. Dik duruşu ve vatan sevdasıyla ülkeyi aydınlatan yazıları, binlerce kez paylaşıldı. Binlerce mesajda, ışık tutan yazılarındaki kararlılık ve öngörünün altı çizildi. Dedik ya bugün kederimiz de yasımız da büyük… Bugün Mehmet Ağabeyi uğurlayacağız…

 

Biz 6 kişilik muhteşem bir ekiptik 

Mehmet Türker, eşi Sevil Hanım’a, kızı Meltem Taşdemir’e, damadı Cemal Taşdemir’e ve torunları Aslı ve Ege’ye düşkünlüğü ile bilinirdi. Kızı Meltem Taşdemir, “Biz 6 kişilik muhteşem bir ekiptik” diyor. Meltem Taşdemir, babası Mehmet Türker’i şöyle anlattı:
“Mehmet Türker ilkeli, onurlu, her zaman doğru bildiği yolda dimdik yürüyen, aldığı baskılardan yılmamış mesleğine aşık 55 yıllık gazeteci idi.

Birçoğunun sevgili arkadaşı, dostu Mehmet, bir çoğunun Mehmet Ağabeyi, annemin 50 yıllık aşkı, benim biricik babam, arkadaşım, sırdaşım ve akıl hocamdı. Babam gündelik hayatta her sabah yürüyüşünü yapardı. Gazeteleri okurken haberleri takip eder ve yazılarını yazardı. Günde en az 3-4 kez telefon ile konuşurduk. Ben aklıma ne gelse danışmak için arardım. çoğu yaz ve kış tatillerimizi annem, babam, eşim ve çocuklarım ile yapardık. Annemle çok mutlu, huzurlu bir yaşamları vardı.

Biz altı kişilik muhteşem bir ekiptik. Bundan sonra babamsız eksik ama o hep varmış gibi, onun beni yetiştirdiği gibi yolumuza devam edeceğiz fakat buruk olarak. Son iki gündür sevdiklerimizden tarafımıza iletilen, medyada yer alan tüm güzel sözler ve dualar için herkese ve tüm desteği için SöZCü Ailesi’nin tüm fertlerine ailem adına çok teşekkür ederim.”

GERİDE ONURLU BİR İSİM BIRAKTI…

Mehmet Türker, 73 yıllık hayatına iyi bir eş, iyi bir baba ve iyi bir dedeliği sığdırdı. Mesleki yaşamında ise Atatürkçülüğü, vatanseverliği, kalemini kimse için eğmemesi ile tanındı. Okuyucuları, meslektaşları ve ailesi Mehmet Türker’i çok ama çok özleyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.