1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Mehmetçiğe çarşıda pusu
Mehmetçiğe çarşıda pusu

Mehmetçiğe çarşıda pusu

Hakkari Yüksekova'da görevli oldukları karakol için elektrik malzemesi almaya giden 3 asker saldırıya uğradı. Sivil giyimli olan bir uzman çavuş ve iki er, yüzleri maskeli teröristler tarafından şehit edildi. Dün gerçekleştirilen saldırının önceki gün Ka

A+A-

Erzurum Güncel- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 3 asker kaldırıldıkları hastanede şehit oldu. Alınan bilgiye göre, Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Haruna Karakolu'nda görevli 3 asker, Cengiz Topel Caddesi'nde yürürken yüzü maskeli 3 kişinin arkadan saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Askerlerin, görev yaptıkları karakola elektrik malzemesi almak için Yüksekova'ya geldikleri öğrenildi. Şehit olan askerlerin Yüksekova-Haruna Karakolu’nda vatani görevlerini yapan Uzman çavuş Ramazan Gülle ile erler Yunus Yılmaz, Ramazan Köse olduğu tespit edildi.

 
 
G.Kurmay: PKK yaptı
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden saldırıyı PKK'nın yaptığı açıklandı. Açıklamada şöyle denildi: "Bölücü terör örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00’da, Hakkari ili Yüksekova ilçe merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 
3 PKK'lıya misilleme iddiası...
 
önceki gün Kars Kağızman'da HES'e yönelik saldırı hazırlığında olan PKK'lılar jandarma ekipleriyle çatışmaya girmiş olaylarda 3 PKK'lı ölürken biri kaçmayı başarmıştı. Olay yerinde ise 4 kalaşnikof ve çok sayıda el bombası ele geçirilmişti. Dünkü saldırının bu olaya misilleme olarak yapılmış olabileceği iddiaları ortaya atıldı.  
 
 
BAKAN ALA: Hainler mutlaka yakalanacak
 
Hain saldırıyla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala: "Milletimizin başı sağ olsun. Hakkari Yüksekova'da alışverişe, çarşıya inen biri uzman jandarmamız ve ikisi jandarma erimiz olan 3 arkadaşımızı yüzleri maskeli iki kişi hunharca şehit etmişlerdir. Şahısların yakalanması için gerekli çalışma başlatıldı."
 
BAKAN BOZDAĞ: Saldırılar yolumuzdan döndürmez
 
Hakkari'de şehit olan askerler için başsağlığı dileyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Bozdağ, "Türkiye, hain  teröristlerin alçakça saldırılarıyla yolundan dönecek, birlik ve kardeşliğimizi korumaktan vazgeçecek bir ülke değildir" ifadelerini kullandı. 
BAKAN ALA
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin hain bir saldırı sonucu şehit edilmelerini kınayarak, 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldığını belirtti.
Erzurum’da gazetecilerin sorusu üzerine açıklamada bulunan Bakan Ala, Yüksekova’da alışveriş yapmak üzere dışarı çıkan ve markete giderken hain saldırıya uğrayan 1 uzman çavuş ve 2 erin şehit olduklarını söyledi. Saldırıyı yapanların 2 kişi ve yüzlerinin maskeli olduklarını kaydeden Bakan Ala, “Milletimizin başı sağ olsun. çarşıya çıkan sivil giyimli 3 askerimiz yüzleri maskeli 2 kişi tarafından tabanca ile hunharca vurularak şehit edildiler. Şüpheliler tespit edildi. Yakalanmaları için çok ciddi çalışma başlattık. Şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.