1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Mehmetçik ve PKK aynı safta
Mehmetçik ve PKK aynı safta

Mehmetçik ve PKK aynı safta

Abdülkadir Selvi, IŞİD karşıtı koalisyonun Musul'a düzenleyeceği kara harekatında Türkiye'nin pozisyonunu yazdı.

A+A-

Erzurum Güncel- PKK'nın kara harekatına katılmak istediğini belirten Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Türkiye’nin bir blokajının olduğu izlenimi edinmediğini yazdı.

Yazar, ayrıca 25 bin askerle Nisan ayında yapılması beklenen operasyona Türkiye'nin askeri malzeme ve lojistik destek sunacağını duyurdu.

TSK UçAKLARI BAĞDAT'A İNDİ... UçAKTA NELER VARDI?

Abdülkadir Selvi, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u IŞİD'in elinden almak için düzenlenecek dev operasyonun detaylarını köşesinde yazdı.

Olası operasyonda Süleyman Şah'a saldırı riskinin yüksek olduğunu gören hükümetin türbeyi taşımakla doğru iş yaptığını yazan Selvi, daha sohra merak edilen harekatın ayrıntılarını Selvi böyle aktardı:

NİSAN AYINDA

"Dün kaynaklarıma operasyonu sorarken, Irak ordusuna yardım için gönderdiğimiz kıyafetleri hatırlatarak, ”Bunlar çöl kıyafetleri yoksa operasyon yazın mı olacak?” diye sordum. Adları çöl kıyafetleri olsa da kış şartlarına göre özel olarak üretilmiş askeri malzemeler olduğunu söylediler.

Nisan ayı itibariyle IŞİD’e karşı 20-25 bin askerin yer alacağı büyük bir kara operasyonu bekleniyor. Koalisyon güçleri bu operasyona savaş uçakları ve füzelerle havadan destek verecekler.

PKK DA KATILABİLİR

Kara harekatına Irak ordusu ve Peşmergeler katılacak. özel Kuvvetlerden yetişen subaylarımız yaklaşık 2 yıldır Peşmergeye eğitim veriyor. Peki PKK ne yapacak? Benim edindiğim izlenim PKK’nın da IŞİD’e karşı yürütülecek bir kara operasyonuna katılmak istediği yönünde. Bu mümkün olacak mı? Türkiye’nin bir blokajının olduğu izlenimi edinmedim. Operasyon Kerkük’ün Kuzeyinden Musul’a doğru olacak. Zaten şimdiden IŞİD’in en güçlü direniş noktalarından olan Saddam’ın memleketi Tıkrit’te güçler karşılıklı olarak birbirini yokluyor.

TüRKİYE'NİN KONUMU

IŞID’ yönelik operasyonda bizim konumumuz ne olacak? Kara harekatına katılmayacağız. Lojistik ve askeri malzeme desteği vereceğiz. üslerimiz operasyon merkezi olarak kullanılmayacak ama zorunluluk halinde savaş uçakları İncirlik’e iniş yapabilecek. Savaş uçaklarımız hava harekatına katılmayacak. Awacs erken uyarı uçakları haberleşme desteği verecek.

IŞİD’e yönelik kara operasyonunda yokuz ama lojistik destek vererek koalisyonda yer alacağız."

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.