1. HABERLER

  2. EGE

  3. Metro otobüsünde akılalmaz olay
Metro otobüsünde akılalmaz olay

Metro otobüsünde akılalmaz olay

Muğla-İstanbul arası taşımacılık yapan yolcu otobüsünde akıllara durgunluk veren bir olayın yaşandı. Üniversite öğrencisi C.D., İstanbul’da bulunan arkadaşının yanına gelmek üzere otobüse bindi. İddiaya göre C.D. uyurken, yanında mastürbasyon yapan otobüs

A+A-

Erzurum Güncel- Muğla-İstanbul arası taşımacılık yapan yolcu otobüsünde akıllara durgunluk veren bir olayın yaşandı. üniversite öğrencisi C.D., İstanbul’da bulunan arkadaşının yanına gelmek üzere otobüse bindi. İddiaya göre C.D. uyurken, yanında mastürbasyon yapan otobüsmuavini G.G.'nin (27) spermleri yüzüne geldi. C.D. olayı jandarmaya bildirdi. Muavin G.G.’den örnek alındı. Sıvılar karşılaştırılmak üzere Adli Tıp’a gönderilirken, su döküldüğünü iddia eden muavin, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı çiğdem öztürk olayı doğrularken, muavin hakkında hukuki işlem başlatacaklarını söyledi. Akşam saatlerinde firmadan özür açıklaması geldi.

Olay 24 Mayıs günü yaşandı. Metro'ya ait otobüs Muğla’dan İstanbul’a gelmek üzere hareket etti. üniversite öğrencisi C.D. de,
İstanbul’da bulunan arkadaşı Kerem G.’nin yanına gelmek üzere yola çıktı. 

C.D.’nin arkadaşı Kerem G., saat 05:40 gibi Metro Turizmotobüsünde yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin şunları söyledi: “Kız arkadaşım o sırada uyuyor. Yanındaki koltuk boş. Ancak önde ve arkada oturan başka kişiler var. Otobüsün yarısı dolu. Kız arkadaşım uyuduğu esnada, yakınında oluşan bir sese uyanıyor. Kalktığı an, otobüs muavinini o halde görüyor.

Kız arkadaşım o arada çığlık atıyor. Muavinin sıvısı, arkadaşımın yüzüne ve oturduğu koltuğa geliyor. Kız arkadaşımın bağırması ile ortalık karışıyor. O sırada, yine otobüste bulunan bir kadın avukat arkadaşıma yardım ediyor. Olay jandarmaya bildiriliyor.


Olay yeri inceleme ekipleri, koltuk üzerinden de delil topladı.

Otobüsün bulunduğu feribot iskeleye yanaştığı esnada jandarma ve olay yeri inceleme ekipleri olay yerine geliyor. Arkadaşım, delil olması için yüzündeki sıvıyı dahi uzun bir süre silmemiş. Daha sonra ekipler, hem koltukta hem arkadaşımın üzerinden inceleme yapıyor. Olay ile ilgili şikayetçi olduk. Muavin de gözaltına alındı” dedi. Kerem G., kız arkadaşının başına gelen olaya ilişkin ilk paylaşımı, ekşisözlük'te yaptı.

Bu iğrenç taciz ne zaman bitecek?Bu iğrenç taciz ne zaman bitecek?


ŞİRKETTEN İLK AçIKLAMA GELDİ
Metro Holding Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yıldırım, konuya ilişkin hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada “İnşallah böyle bir şey olmamıştır. Olay yargıya taşındı. Gerekli kriminal incelemeler yapılacak. Yapmamıştır demiyorum. Eğer böyle bir olay yaşanmışsa yargıda gereken cezayı verir biz de cezasını veririz. Milyonlarca insanı taşıyoruz. Şirket olarak olayı büyük bir ciddiyetle ele almış durumdayız. Otobüs şoförü arkadaşımınız da aktardıklarına göre ise, böyle bir olayın olmuş olması söz konusu değil” dedi.

çİĞDEM öZTüRK: OLAY DOĞRU
Odatv'ye konuşan Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı çiğdem öztürk ise olayı doğrularken, muavin hakkında hukuki işlem başlatacaklarını söyledi.

çiğdem öztürk siteye şu açıklamayı yaptı:

“Olay doğru. Bir kadın yönetici olarak bunu kabul edebilmem, hazmedebilmem mümkün değil. Yasaların bize tanıdığı her türlü imkanı tanıyarak, hukuki manada söz konusu şahsa her türlü yaptırımı yaparken; diğer taraftan biliyorum bunun telafisi olmaz ama müşteki olan yolcumuzun psikolojik durumunu düzeltebilmek için, psikolojik destek dahil elimden ne geliyorsa yapacağım bu olayı unutturabilmek için, ama biliyorum unutulmayacak. İnanın bu ahlaksız şahsın olduğu tarafta değiliz."

SAVCILIK SERBEST BIRAKTI
Bir ay kadar önce Metro otobüsünte muavin olarak çalışmaya başlayan G.'nin ilk ifadesi Eskihisar Jandarma Karakolu'nda alındı. Karakolda görevli bir kaynak, Hurriyet.com.tr'nin sorusu üzerine, "İfadesini aldık savcılığa sevk ettik. Gebze Savcılığı'ndan salıverildiği bilgisini aldık" dedi. Aynı kaynak, muavin G. dışında, şüpheli sıfatı ile başka kimsenin ifadesinin alınmadığını belirtti. 

METRO TURİZM öZüR DİLEDİ

öte yandan Metro Turizm konuyla ilgili şu özür mesajını yayınladı:

25.05.2016 tarihinde sosyal medya ve internet sitelerinde yer alan haber, başta Metro Turizm Yönetimi olacak şekilde tüm kurum çalışanları, iş ortakları ve ilgili paydaşları tarafından büyük bir üzüntü ile karşılanmış ve kınanmış olup konu ile ilgili olarak Kamuoyu’nu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Söz konusu haberde adı geçen çalışan ile ilişkimiz kesilmiş ve konu tüm boyutları ile incelenmesi adına Adli Makamlara iletilmiştir.  Metro Turizm olarak her aşamasını son derece büyük bir ciddiyetle takip etmekte olduğumuz talihsiz olay ile ilgili olarak başta yolcumuzdan ve tüm yolcularımızdan özür diler benzeri bir olayın yaşanmaması adına gerekli tüm önlemlerin alındığını bilgilendirmek isteriz. Talihsiz konuya maruz kalmış olan yolcumuzun her türlü mağduriyetinin giderilmesi konusunda tüm gayret ve çabalar gösterilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

dgokce@hurriyet.com.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.