1. HABERLER

  2. EGE

  3. Meydanları boş bırakmayın
Meydanları boş bırakmayın

Meydanları boş bırakmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk kez Meclis'e geldi. Erdoğan TBMM tören salonunda konuşuyor. "İkinci bir talimata kadar sakın meydanları boş bırakmayın" diyen Erdoğan, "Meclis'in bu halini görünce büyük bir hüsran yaşadım" i

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birçok virüsler dolaşıyor, bakıyorsunuz ikinci etabı, üçüncü etabı gelecek. Ne kadar etabınız varsa hepsiyle beraber gelin. Milletim size gerekli olan dersi verdi” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM‘yi ziyaret ettikten sonra Tören Salonu’nda konuştu. Erdoğan, Meclis’i gördüğünde hüsran yaşadığını belirterek, “Bu teşebbüste bulunanların bu milletin evladı olması mümkün değil. Bunlar sadece askeri kılık-kıyafet içerisinde buna bürünmüş çok açık net teröristlerdir. ülkemizde, bölücü terör örgütünü biliyorduk, DAEŞ'i, PYD'yi YPG’yi biliyorduk, bunları biliyorduk fakat tanımı farklıydı. Ne diyorlardı, ‘işte bunlar aynı zamanda dini grup, eğitimle uğraşırlar, silahla işi yok’. Bunların silahla işi diğerlerinden çok daha farklı bir şekilde, bunlar bu milletin parasıyla elde ettikleri silahı, tüm uçaklarıyla, tanklarıyla, ağır silahlarıyla millete karşı kullanacak kadar alçak, hain, namussuzdurlar” ifadelerini kullandı.

“Burası milletin Meclis’i, siz milletin temsilcilerini vurmaya kalktınız”
 

Fethullah Gülen’in sürekli meydan okuduğunu ifade eden Erdoğan, “Ve tabii bir taraftan da Türkiye'den kaçıp, oradaki çiftliklerinde buluştukları kişilerle, ayın şekilde Avrupa’daki çeşitli ülkelerdeki yine sığıntılar ile beraber burayı izlemeye kalktılar. Hamdolsun, bekledikleri neticeyi alamadılar. çünkü bunlar dini bildiklerini zannediyorlardı, ama bir şeyin farkında değildiler: En büyük hesap sahibinin Allah olduğunu bunlar hesap dışı tutmuşlardır. Kendilerine göre koordinatlar istediler tutmadı, geldiniz Meclis'i vurdunuz. Burası milletin Meclis’i. Siz milletin temsilcilerini vurmaya kalktınız. Milleti vurmaya kalktınız, işte onun için bu kardeşiniz elindeki telefonlarla, cep telefonlarıyla televizyonlara bağlandığı zaman, meydanlara milletimi davet ettiğim andan itibaren, milletim Türkiye’nin 81 vilayetinde meydanlara yürüdüyse, meydanları doldurduysa işte bunların hesabının dışındaki adımdı ve buraya yapılan o saldırıydı” şeklinde konuştu.

“İkinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın”

“Milletime şu çağrıda bulunuyorum; ikinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Nihai kararı milletimizle vereceğiz ama biraz sabır. çünkü, televizyon programlarında söylüyorum, bu öyle bir virüs ki metastaz yapmış, bunun tam manasıyla kazınması, bazen bu kazımalar bile yetmez, hiç ummadığınız bir yerden tekrar üreyebilir. Ama biz bunu minimize etmek durumundayız ki, yolumuza emin bir şekilde devam edelim, yürüyelim. Bunlar takiyyeyi çok çok başarılı yapıyorlar, kendilerini çok iyi gizliyorlar. Bunlar bukalemuna saygısızlık olur, ondan öteler. “

“Ne kadar etabınız varsa hepsiyle beraber gelin”
 

Parlamento’nun halinin dünyaya örnek olduğunu kaydeden Erdoğan, “Eğer batı gerçekten demokrasiye inandığını savunuyorsa, bize sağdan soldan ikircikli tavırlarla, parantez içi kınamalar yapmasınlar. Biz şu anda Dışişlerimiz vasıtasıyla tüm dünyaya bu tablonun videoları göndereceğiz. çeşitli yerlerde yapılan saldırıların videolarını, fotoğraflarını göndereceğiz. Temenni ederim ki bunları gördükten sonra, halkın oylarıyla iktidar olmuş bir hükümete, halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilmiş bir cumhura, kolay kolay çıkıp da diktatör demezler. Ben milletimi çok ama çok çok iyi tanıdığımı zannediyorum ve şu olayda benim milletim dünyaya bir örnek çizmiştir. Ve benim milletim tankların karşısında dimdik durmuş, çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle hepsi şahadete yürümüştür. Esenler'deki hanımefendinin dün evladıyla görüştüm. Tek şey söylediler, ‘Yolunuz yolumuzdur. Biz annemizi kaybettik, ama bu yolda mücadeleye devam edeceğiz. Mesele bu. Biz bunu kaybetmemek durumundayız’. Birçok virüsler dolaşıyor, bakıyorsunuz ikinci etabı, üçüncü etabı gelecek. Ne kadar etabınız varsa hepsiyle beraber gelin. Milletim size gerekli olan dersi verdi. O günden bugüne meydanlar geometrik artıyor. Ve daha da kararlı bir şekilde devam edecek. Bu hesabı iyi yapmayanlar, bundan sonra iyi düşünecek” dedi.

“Gecikmiş adalet, adalet değildir”
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi yapanlara inanmayan silahlı kuvvetler, polis teşkilatı personeli, istihbarat teşkilatı, tüm bakanlıkların personeline teşekkür ederek, “Allah'ın izniyle, çoğu gitti azı kaldı. Şu anda çok önemli bir kapı açıldı. Yargının bu süreçte bu kadar yoğun çalışması ve demokratik hukuk devleti içerisinde anayasanın, yasaların kuralları neyse bunları süratli bir şekilde işleterek karara varması bizim mutluluğumuzdur. Bazıları bu kadar çok kişiyi içeri almak doğru mu, diyor. Şimdi adalet çalışıyor. Gecikmiş adalet, adalet değildir” dedi.

“Aksine demokratikleşme sürecimizin hızlandırılmasını teminat altına alma sürecidir”
 

Güvenlik güçlerinin ciddi anlamda teyakkuz halinde olduğunu söyleyen Erdoğan, “ülkemizde milletin güvenliğini en ideal şekilde sağlamanın gayreti içindeler. özellikle Meclis çatımız altında siz değerli milletvekillerime ve milletime duyurmak istiyorum; dün OHAL yasası parlamentomuzdan geçti. özellikle OHAL yasamıza destek veren tüm milletvekili arkadaşlarıma, siyasi partilere teşekkür ediyorum. Bunu önemsiyorum. Bunun içinde KHK'lar ile bir üç aylık süreç var. Fakat bunu birileri farklı yere çekmenin gayreti içerisindeler. Şu an yaptığımız görüşmelerde bir konu çok önemli: OHAL yasası çıktı da, dikkat edin millet evine mi koştu, marketleri boşaltıp evine mi gitti, yoksa tam aksi meydanlara mı koştu? Burası önemli. Burası önemli. Eskiden OHAL ilan edildiği zaman vatandaş marketleri, bakkalları boşaltır evine stok, depolama yapardı ama şimdi tam tersi oldu çünkü bu OHAL yasası alışılmışın dışında. Aksine demokratikleşme sürecimizin hızlandırılmasını teminat altına alma sürecidir. Süratle yasaların çıkarılması ve inşallah parlamentomuzun şu süreci iyi işletmesi ve bir an önce FETö’cü ve diğer terör örgütlerinden devletimizin kurumlarının hızla arındırılması olayıdır” şeklinde konuştu.

“Faizlerinizi düşürün, bu vatana hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın”
 

Erdoğan şunları kaydetti: “Burada istismarı yapılan bir konu daha var: Ekonomi çöker. Ekonomi çökmez. Şu anda idarede hükümetimiz var. Silahlı kuvvetler filan kendi görevleri neyse onun başında, polisimizde öyle. Peki anormal olan ne? Yatırımlarımız devam ediyor. Buradan finans sektörüne sesleniyorum: Faizlerinizi düşürün. Bu vatana hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın. Yatırımcı sizin vereceğiniz ucuz krediyle bu ülkede daha farklı adım atabilsin. OHAL ilan edildi diye bazı ürünlerin satılmasında yüksek fiyat uygulamasına girenlere sesleniyorum: Böyle yanlış bir uygulamanın içinde olanlar bilsinler bunların tepesine devletimiz hükümetimiz biner. Normal şartlar neyse devam edecektir. gıda maddesinde artış yapalım, akaryakıtta artış yapalım. Türkiye’de bir anormallik yok ki. Bizim akaryakıtta sıkıntımız mı var? “ 

Ahmet Umur öztürk

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.