1. HABERLER

  2. EGE

  3. Milyonlarca Vatandaşını Borç Altına Soktu
Milyonlarca Vatandaşını Borç Altına Soktu

Milyonlarca Vatandaşını Borç Altına Soktu

Milyonlarca kişi Genel Sağlık Sigortası mağduru oldu. Borcu olanlara yapılan yapılandırma sayesinde SGK'nın yaptığı yanlışlar da gün yüzüne çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Karara göre; erkeklerde 25 kadınlarda ise yaş sınırı yok. Ancak buna rağmen milyonlarca kişi SGK'ya borçlu görünüyor.

GSS NEDİR?

GSS yani en basit tanııyla sigorta olmayanlara devletin yaptığı sağlık sigortası. 2012 yılında alınan kararla zorunlu hale getirilen GSS'ye gelir durumuna göre ödeme yapılıyor. Bunun için de bağlı olunan Kaymakamlıktan 'Gelir Testi' yaptırmak gerekiyor.

MEĞER YILLARDIR BORçLUYMUŞUZ

Torba Yasa ile gelen borç yapılandırma bir gerçeği de ortaya çıkardı. SGK verilerine göre milyonlarca kişi borçlu ama kimsenin bundan haberi yok. Herhangi bir bilgilendir sistemi bulunmayan SGK kimilerine 3 bin TL kimilerine 5 bin TL borç çıkardı. Hatta sigortalı çalıştığı dönemlerde borçlu çıkanlar bile var. Bu hatayı düzelmek için iş yine vatandaşa düşüyor. Bağlı bulunulan SGK'ya giderek borç gözüken döneme ait itirazların bulunduğu belgeleri sunmak yeterli. örn; 25 yaş altı erkek borçlu göründüğü dönemde öğrenci ise bu borcu sildirebiliyor.(Kadınlarda yaş sınırı yok)

2-3 GüNLüK BİLE BORCUNUZ çIKABİLİR

İş değişimi sırasında 1 hafta 10 gün işsiz ve sigortasız kalınabiliyor. SGK kimilerinde bu günleri bile hesaba katmış. Hatta erkeklerde mezuniyet tarihi ile işe giriş tarihi arasındaki dönem de önemli Yani 2-3 günlük borcunuz bile çıkabilir. Borçlu olup olmadığınızı nternet üzerinden öğrenebiliyorsunuz. Kişisel bilgilerinizle giriş yaptığınız sayfada borcun tümn detayları hangi aya ve yıla ait olduğu, tutarı gibi bilgiler yer alıyor.

GSS BORç SORGULAMA İçİN TIKLAYINIZ...

Borçlu gözükülen tarihlerde çalışıyorsanız bunu kanıtlamanız gerekiyor. Bağlı olduğunuzSGK'dan sildirme işlemini yapabiliyorsunuz.Ancak eğer borçluysanız şuan sigortalı çalışsanız dahi Kaymakamlık'tan gelir testi yaptırmak zorundasınız. çünkü borcun tutarı yapılan gelir testine göre belirleniyor.

BORCU çIKAN DERDİNİ TWETLEDİ

Max Payne ‏@nameisdantene borç girdiren bir ülkeyiz abi borç borç bir şey yapmadan hapse giren tek insan olursam şaşırmam gss çok sakat bilmeden borç yazıyolar :D

RAMAZAN YILDIZ ‏@TURKRAMCO

çankayaAnkara Sn @memetsimsek GSS borcu arttı ama ödeyeceğimiz parayı Dolara mı gömsek yükselir mi ? Zaten İİBF ye kadro vereceğin yok yolumuza bakalım.

Ayşe Büşra ‏@aysebusraaa

SGK borç sorgulama ile prim borcu öğrenme: SGK borç sorgulama sayesinde sigortalılar prim borçlarını kolay bir...
Derman ‏@onurderman

Ssk'sını sgk'sını ogs'sini hgs'sini ötv'sini kdv'sini.. (Kaynak:Vatan)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.