1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. NATO'dan flaş Rusya açıklaması 48 saat içinde...
NATO'dan flaş Rusya açıklaması 48 saat içinde...

NATO'dan flaş Rusya açıklaması 48 saat içinde...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlaline ilişkin açıklama yaptı. Stoltenberg, Türkiye'ye yüzde 100 güvenlik garantisi verdi.

A+A-
Erzurum Güncel- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye dahil tüm müttefiklerimizi her türlü tehdide karşı korumaya hazırız" dedi. 


Rusya'nın Türk hava sahasını ihlalinin aynı zamanda NATO hava sahasının da ihlali anlamına geldiğinin altını çizen Stoltenberg,"Birliklerimizi gerektiğinde 48 saat içinde konuşlandırabiliriz" diye konuştu. 

Brüksel'deki NATO üyesi ülkelerin Savunma Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Stoltenberg,"NATO'nun, güney sınırından gelebilecek tehditlere karşı müttefikini korumak için Türkiye'ye asker göndermeye hazır" olduğunu söyledi.

Stoltenberg şunları söyledi:

"Müttefiklerimizi savunmaya hazırız, bu Türkiye için de geçerli. Yakın zamanda kargaşanın belirsizliğini gördük. özellikle NATO'nun sınırında Türkiye'de NATO'nun birliklerini hazırlık seviyesine çektik. NATO sınırının Güneyine ya da doğusuna asker konuşlandırabiliriz. 

Türkiye iffitak içindeki ikinci büyük orduya sahip. NATO Türkiye'nin yanındayız. Birliklerimizi hazırlık seviyesine çektik. Türkiye'ye yardım seviyesini arttırmak için bu tip adımlar atıyoruz. NATO'nun asıl sorumluluğu tüm müttefikleri korumak. Biliyorsunuz NATO Suriye'de yer almıyor. Türkiye'ye yüzde 100 güvenlik garantisi veriyoruz. Patriotların gönderilmesi için istişarelerimiz sürüyor. NATO'daki yanıt gücünü arttırmaya çalışıyoruz, NATO'nun yaptığı her şey savunma amaçlıdır, orantılıdır. Ama daha saldırgan bir Rusya gördüğümüzde NATO'nun yanıt vermesi gerekiyor."


NATO Genel Sekreteri, endişe kaynağının Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları ve füze saldırıları olduğunu belirtti. 


nato-genel-sekreteri-jens-stoltenberg.jpg

"çEVİK Güç TüRKİYE'YE KAYDIRILABİLİR"

Rusya'nın Ukrayna'daki Moskova yanlısı isyancılara destek için gerçekleştirdiği askeri müdahalenin ardından NATO'nun aldığı önlemler kapsamında 13 bin kişilik bir çevik güç oluşturulacağını hatırlatan Stoltenberg, bu askerlerin gerekli olduğu takdirde hem doğuya hem de güneye kaydırılabileceğini belirtti.

Stoltenberg, "Farklı yönlerden farklı tehditlerle karşılaşıyoruz. çatışma, istikrarsızlık ve emniyetsizlik... Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana, kolektif savunmamıza yönelik en büyük takviyeyi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.