1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. New York'tan Erdoğan'a çok ağır yazı
New York'tan Erdoğan'a çok ağır yazı

New York'tan Erdoğan'a çok ağır yazı

ABD'nin ünlü dergilerinden New Yorker, Erdoğan ve Putin'i birbirine benzeterek her iki isme de 'demagog' yakıştırmasında bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel-

BD’nin önde gelen dergilerinden The New Yorker’ın son sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oldukça sert ifadeler kullanıldı. Dergi, Erdoğan'ı 'basın özgürlüğü konusundaki yaptırımlarının çoğunluğun tiranlığını kuran demagog tavrı’ olduğunu öne sürdü.

new-yorker.jpgGeorge Packer tarafından kaleme alınan ‘Basın Bugün Niye Daha Az özgür’ başlıklı yazıda, Gazetecileri Koruma Komitesi Başkanı Joel Simon’ın ‘Yeni Sansür: Basın özgürlüğü için Küresel Savaşın İçinden’ adlı kitabı değerlendirildi.

İŞTE O YAZIDAN çARPICI SATIRLAR: 

"DEMOKRATİK MEŞRUİYETLERİNİ İSTİSMAR EDİYORLAR"

“Bu liderler, güçlerini gazetecileri sindirmek ve işlerini yapmalarını neredeyse imkansız hale getirmek için kullanıyor. Diktatörce hükmedebilmek için demokratik meşruiyetlerini istismar ediyorlar.

Bunu sadece gazetecileri kullanarak, yerden yere vurarak, hapse atarak yapmıyorlar. Aynı zamanda öyle bir ortam yaratıyorlar ki özgür basın, siyasi yapı içinde bir tür ‘beşinci kol’, dış güçlerin çıkarlarına hizmet eden, yabancı değerleri dayatıp kargaşa getiren ve nihayet ulusal güvenlik ve gururun altını oyan Batı’dan ithal edilmiş bir propangada aracı gibi görülüyor.”


"ERDOĞAN VE PUTİN GİBİ DEMAGOGLAR..."

“Erdoğan ve Putin gibi demagoglar çoğunluğun tiranlığını kuruyor ki bağımsız medyanın olmazsa olmaz muhalif duruşu kolaylıkla tecrit edilebilsin, dış bağlantılarla lekelenebilsin ve her tür sosyal huzursuzluk için günah keçisi ilan edilebilsin.

İfade özgürlüğünün, diğer kamusal özgürlükler gibi uluslararası bir hak değil, bir Batı ideolojisi olduğu fikri Caracas’tan Pekin’e kadar hayli yaygın. Bu liderler, halk desteğine sahip oldukları için, Kuzey Kore’nin Kim Jong-u ya da Suudi Arabistan’ın Kralı Abdullah’ı gibi diktatörlere karşı yürütülen lanetleme kampanyalarından de belli ölçüde koruyabiliyorlar kendilerini.”

''internethaber''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.