1. HABERLER

  2. GENEL

  3. O savcılar açığa alınacak
O savcılar açığa alınacak

O savcılar açığa alınacak

Arınç'a suikast iddiasıyla Kozmik Oda'da arama izni veren iki savcının açığa alınması talep edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- HSYK Başmüfettişi, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla 'Kozmik Oda’da arama yapılmasına neden olan Savcı Mustafa Bilgili ve eski Ankara Başsavcıvekili Şadan Sakınan’ın da aralarında olduğu 8 hakim ve savcının açığa alınmasını talep etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı'na girilerek 'devlet sırrı niteliğindeki bilgilerin' de deşifre olmasına neden olan ve takipsizlikle sonuçlanan 'Kozmik Oda' soruşturmasıyla ilgili geçtiğimiz hafta önemli bir karara imza attı. Daire, Kozmik Oda'ya girilmesine neden olan soruşturmayı yaklaşık 4 yıl boyunca yürüten savcı Mustafa Bilgili ile eski Ankara Başsavcıvekili Şadan Sakınan, eski Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Hasan Şatır, Dündar örsdemir, Selahattin Türkeli, eski özgürlük Hakimleri Halil İbrahim Kütük, Nihal Uslu ve Abdullah Bahçeci hakkında soruşturma izni verdi. Soruşturmayı yürüten HSYK Başmüfettişi, HSYK 2. Dairesi'ne bir yazı göndererek, söz konusu isimlerin tedbiren açığa alınmasını talep etti.


 

KARAR BUGüN çIKABİLİR
 
Daire'nin, müfettişin bu talebini bugün gündeme alması bekleniyor. Daire, müfettişin talebini yerinde görürse söz sonusu isimler, haklarındaki soruşturma tamamlanana kadar görevden uzaklaştıracak. Bu durumda, 8 hakim ve savcı, maaşlarının 3'te 2'sini alacak. Daire, soruşturma tamamlandıktan sonra bu kişiler hakkında, kovuşturma izni verebileceği gibi, yer değiştirmeden meslekten ihraca varıncaya kadar çeşitli disiplin cezaları verebilecek. Arınç'a suikast iddiası üzerine Ankara Başsavcılığı soruşturma başlatmış, bu kapsamda “kozmik oda”da arama yapılmıştı. Ardından soruşturmaya ilişkin 38 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.
İhraç edildi
 
Adana'da MİT TIR'larının aranmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan dönemin Jandarma Alay Komutanı özkan çokay TSK'dan ihraç edildi. Adana Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay özkan çokay'ın ihraç kararı yaklaşık 2 ay önce alındı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin onayının ardından mevzuat gereği İçişleri Bakanlığı'na gelen ihraç kararı, Bakan Efkan Ala'nın da imzasının ardından önceki gün yürürlüğe girdi. (Yenişafak)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.