1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Öcalan'ın PKK'ya tarihi çağrısına tepki
Öcalan'ın PKK'ya tarihi çağrısına tepki

Öcalan'ın PKK'ya tarihi çağrısına tepki

Abdullah Öcalan'ın 'PKK'nın silahsızlanması adına kongre toplaması' mesajının ardından MHP'li Oktay Vural bunun silah bırakma çağrısı değil; Ak Parti’nin cumhuriyeti, vatanı, milleti PKK’ya peşkeş çekme anlaşması olduğunu söyledi. “ İşte ilk tepkiler ve

A+A-

Erzurum Güncel- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP Heyeti'nin Dolmabahçe Başbakanlık Ofisin'deki görüşme sonrası ortak açıklamalarında çözüm sürecine ilişkin HDP'li Sırrı Süreyya önder'in "PKK'yı silah bırakma için kongre toplamaya çağırıyoruz" dediği o görüşme güne damgasını vurdu özellikle muhalefetten, siyasetçilerden yorumlar ve eleştiriler gelmeye başladı. 

Muhalefet kanadındanb ilgi çeken tpkilerden biri de MHP'li Oktay Vural'dan geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bunun silah bırakma çağrısı değil; Ak Parti’nin cumhuriyeti, vatanı, milleti PKK’ya peşkeş çekme anlaşması olduğunu söyledi. “Bu vatana ihanet belgesidir” dedi. 

hdp-heyeti-yalcin-akdogan.jpg

İşte Vural'ın o sözleri: 

"İMZAYI ATAN ERDOĞAN İLE öCALAN MI?"

“Silah bırakma değil PKK’ya teslimiyet anlaşmasıdır. Yapılan açıklamada utanmadan vatan, millet, cumhuriyet tanımlarının yeniden yapılacağı söyleniyor. Bu ihanetin belgesidir. Bunun arkasında yatan PKK’nin silahla yapamadığını AKP silah bırakma kılıfıyla millete hazmettirmeye çalışmaktadır. Kiminle imzalanmıştır? İmzayı atan Erdoğan ile öcalan mıdır?

oktay-vural.jpeg 

"BU İHANETİN BELGESİDİR"

PKK’ya paralel KCK devleti oluşturmak, öcalan’a, PKK’ya af , özerklik sözü verildiği anlaşılmaktadır. Milletin adını,kimliğini, vatan, cumhuriyet, millet kavramlarını değiştirme vardır. AKP, PKK’nın, öcalan’ın çözüm modelini kabul etmiştir. Bu ihanetin belgesidir.”

CHP'DEN DE ELEŞTİRİ GELDİ

CHP'den eleştiri yapan isim Grup Başkanvekili Engin Altay oldu. Altay "Silah bırakma çağrısı keşke daha önce olsaydı. Silahların gölgesinde barış olmaz. Barışın birinci koşulu PKK nın silah bırakmasıdır.Ne olacaksa TBMM çatısı altında ve iradesinde olmalıdır çözümün adresi TBMM'dir." dedi.
 
engin-altay.jpg 

METİNER: BU AçIKLAMAYI SELAMLIYORUM

mehmet-metiner.20150228132512.jpgAK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de konuyla ilgili olarak "çözüm sürecini barışa ulaştırmak için çalıştı Cumburbaşkanımız... Bu açıklamayı çözüm süreci taçlandıracak bir açıklama olarak selamlıyorum. Demokratik siyasette çözüm yöntemleri bellidir. Demokratik diyoloji dediğimiz bir yöntemdir. HDP seçime gireceğini ilan etti. Barajı aşabilir, aşmayabilir. AK Parti'yi de çözüm partneri olarak da görüyorsa Pensilvanya'nın yanında durarak bunu yapması güveni zayıflatır. Kendi başına seçime girip kazanamazsam sokaklar karışır mesajı benimsememesi gerek bir dil olmalıdır... Barajın altında kalırsa tekrar ben parlomentoya giremedim, çözüm süreci yürümez anlayışına yaslanması kabul edilemez. Yeni bir siyasal tarzda karar kılmalı." dedi.

huseyin-yayman.20150228132525.jpg
HüSEYİN YAYMAN: ŞARTLI BİR çAĞRI

Vatan Gazetesi yazarı ve AK Parti milletvekili aday adayı Hüseyin Yayman öcalan'ın silahları bırakmayı öngördüğü konuşulan bu çağrısına "şartlı bir çağrı" yorumu yaptı. Yayman, "Kandil'le görüşülmemiş olsaydı, olumlu yanıt alınmamış olsaydı böyle bir çağrı yapılmazdı. Bundan sonra örgütün Kandil’de bir kongre toplayıp öcalan ve HDP'nin çağrısına uyarak silahı bırakacağını ilan edeceğini söyleyebiliriz.
Silah bırakılırsa Türkiye tarihinde yeni bir açılımdır. Seçimlere de etkisi büyük olacaktır. Süreçte sona gelindiği görülüyor. Provakasyonlar olabilir, süreç şeffaf bir şekilde ilerlediği için bu saatten sonra çok büyük bir provakasyon olmadığı sürece Türkiye’de yeni bir kapının aralandığını düşünüyorum." dedi.

HDP'Lİ SIRRI SüREYYA öNDER öCALAN'IN PPK2YA TARİHİ çAĞRISINI BöYLE OKUDU-PLAYER'A TIKLAYINIZ 

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.