1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Öğrencileri bayıltan sınav!
Öğrencileri bayıltan sınav!

Öğrencileri bayıltan sınav!

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi için yapılan Özel Yetenek Sınavı'nda 800 metre koşusunda yarışan kız öğrenci adaylarından bazıları sıcağın etkisiyle baygınlık geçirdi.

A+A-


Erzurum Güncel- Yüksek öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren ve belli bir puan alarak, üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültesini tercih eden öğrenci adayları, bu okulun özel Yetenek Sınavı'na girdi. özel Yetenek Sınavı'nda öğrenci adayı kızlar, gruplar halinde 800 metre koştular.

Pistte birbirleriyle kıyasıya mücadele eden kızlardan bazıları, 35 dereceye ulaşan sıcağın etkisiyle bayıldı. Koşu sonunda nefes almakta zorlanan adaylar, kendilerini hemen yere bıraktılar. Pist kenarında bekleyen ambulanstaki sağlık görevlileri, baygınlık geçiren ve fenalaşan gençlere müdahale ettiler. Koşuda rahatsızlananların bazılarına ise aileleri ile spor kulübü antrenörleri yardımcı olmaya çalıştı.

Koşuların, gençlerin en iyi performans gösterebildikleri öğleden sonra yapıldığını kaydeden okulun öğretim elemanları da, ancak mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının öğrenci adaylarını etkilediğini belirtti.

Atatürk üniversitesi Spor Bilimler Fakültesine girebilmek için açılan özel yetenek sınavına toplam bin 652 öğrenci başvurdu. Bin 354 erkek ve 298 kadın adayın başvurduğu sınavlar çeşitli branşlarda olmak üzere yaklaşık 10 gün sürecek. 12 branşta yapılan sınavlara 57 milli sporcu da başvurdu. Sınavlar sonrasında toplam 320 öğrenci alınacak. 

AHMET AKBUĞA 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.