1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Olay yaratan Bülent Arınç yazısı!
Olay yaratan Bülent Arınç yazısı!

Olay yaratan Bülent Arınç yazısı!

Hürriyet yazarı Akif Beki, bugünkü "Bülent Arınç'ın aforizmaları" başlıklı köşe yazısında Bülent Arınç'ın açıklamalarını ve AK Parti içinden gelen tepkileri yazdı. Beki, Arınç'a tepki gösteren isimleri "Vodvil kahramanı gibi tipler" olarak nitelendirdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Bülent Arınç'ın açıklamalarını ve gelen tepkileri köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Akif Beki, Arınç’ı ‘ihanet‘le suçlayan medya ve siyasi isimlerini ‘vodvil kahramanları’na benzetti. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yürüten Beki, gelişmeleri, “Pespaye lakırdılarla absürd gülünçlüklerin sergilendiği zavallıca bir tiyatro”diye değerlendirdi.

"TEHLİKE GEçTİKTEN SONRA TRENE ATLAYAN AçIKGöZLER..."

Bugünkü yazısını Arınç’a yüklenen isimlere ayıran Beki, Arınç’ın Erdoğan ve Abdullah Gül ile birlikte AKP’nin ‘triosu’ sayılan üç isimden biri olduğunu belirtip yazısına“Tehlike geçtikten sonra trene atlayan kimi açıkgözler, şimdi Arınç’ı aforoz etme hakkını kendilerinde görmüyor mu, şaşıyorum. AK Parti’nin bir yere gitmediği, artık kalıcı olduğu kesinleşmeden ona yanaşmayan kimi sağlamcılar, şimdi kendilerini AK Parti’nin merkezine koyup Arınç’ı dışlamaya yeltenmiyor mu! Şaşakalıyorum” diye başladı.

"SİYASET TARİKAT DEĞİLDİR"

Beki, Arınç’ın açıklamalarının çoksesliliğe hizmet ettiğini ancak partide bazı isimlerin ona karşı 'AK Particilik ve Erdoğancılık’a soyunduğunu, bu isimlerin de asıl tarafların medya ve siyasetteki yancıları' olduğunu yazdı.

Bu isimlerin ev sahibi gibi hareket edip, Arınç’ın samimiyetini sorguladığını kaydeden Beki, "Sonuçta siyaset, tarikat değil. Körü körüne peşinden gidilecek şeyhleri de aklını şeyhin emrine koşmuş kurşun askerden müritleri de olmaz" dedi.



"NE KADAR GALİZ SAYDIRIRSAN O KADAR KALLAVİ..."

Akif Beki, bu isimlerin iktidarın ve Erdoğan’ın da yerine geçtiğini savunup şunları kaydetti:

"Kimi yaranmacılar için bulunmaz bir göze girme fırsatı çünkü. Arınç’a vurup bonusları toplayacaklar. Ne kadar galiz saydırırsan o kadar kallavi olacak sanki ödülün. Ne kadar sunturlu küfür o kadar yağlı olur sanki mükâfatı. Taltif beklentisiyle ileri atılıyorlar. En öne kim fırladı, en esaslısından aferini kapacak sanki. Arınç güya fitne sokuyor, bozgunculuk çıkarıyor, davayı satıyor, lidere ihanet ediyor; onlar da en kral dava adamı olmuş, has cengâver hepsi, partiyi savunuyor, lidere gövdelerini siper ediyorlar"

"VODVİL KAHRAMANI GİBİ TİPLER"

Beki’nin Arınç’ı eleştiren isimlere yüklenmesi bununla da sınırlı kalmadı. Arınç’ın kendisine gelen her eleştiriyi layıkıyla cevapladığını yazan Beki şöyle devam etti:

"Vodvil kahramanı gibi tipler, birbirinin üstüne basarak puanları toplama yarışında. Pespaye lakırdılarla absürd gülünçlüklerin sergilendiği zavallıca bir tiyatro. Sıraya diziyor, her biri aforizma kuvvetinde sözlerden serlevhalar yapıp boyunlarına asıyor haliyle. “Bunları neden şimdi ve kamuoyu önünde konuşuyorsunuz?” diyorlar. “Biliniz ki hiçbir gerçek ‘Neden şimdi’ sorusunun muhatabı değildir” diye yapıştırıyor lafı. Karalama heveslerini demir leblebi gibi bir cevapla kursaklara tıkıyor. “Unutulmamalıdır ki, yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha bir çok hakikat gölgeleniyor” diyerek."

Akif Beki'nin bugünkü "Bülent Arınç'ın aforizmaları" başlıklı yazısını okumak için TIKLAYINIZ

AK PARTİLİ ESKİ İSİMLER YAZIYI PAYLAŞTI

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, sabah Akif Beki'nin bu yazısını paylaşırken, eski AK Parti Genel Başkanı Danışmanı Hüseyin çelik ise aynı saatlerde "AK Parti'de, emek sahiplerinin emeği üzerinde tepişen eyyamcıları iyi tanıyan A.Beki'yi okumak lazım" diyerek, sosyal medyadan takipçilerine o yazıyı tavsiye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.