1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Ölü sayısı 733'e yükseldi
Ölü sayısı 733'e yükseldi

Ölü sayısı 733'e yükseldi

Gazze'den son dakika haberleri... İsrail'in 17 gündür devam eden bombardımanı sonucu Gazze'de ölenlerin sayısı 733'e yükseldi

A+A-

Erzurum Güncel-

Gazze'de son durum! Gazze son dakika haberleri...

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 733'e yükseldi. Han Yunus'un Huza bölgesine giren ve çatılara keskin nişancılarını yerleştiren İsrail ordusu, son 6 saat içinde 6'sı çocuk 23 kişiyi öldürdü.

HAMAS İSRAİL HAVALİMANINI VURDU

Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'nı, "M75 füzeleri"yle vurduğunu duyurdu.

11.38 Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra'dan yapılan açıklamada Gazze'de ölü sayısı 733 olduğu bildirildi.

140 BİN GAZZELİ SIĞINAKLARDA KALIYOR


BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Gazze’de açtığı 83 sığınakta 140 bini aşkın mülteci olduğunu açıkladı.
 

gazze-son-dakika-haberlers.jpg

BEYAZ BAYRAKLA çIKARKEN HEDEF OLUYORUZ


Huza’da mahsur kalanlar anlatıyor: Bir felaket yaşıyoruz. Ellerimizde beyaz bayraklarla bölgeden çıkmaya çalışırken İsrail bizi hedef aldı.
 

GAZZE'DE BU SABAH

09.56 İsrail Beyt Hananu bölgesini ağır şekilde bombalıyor. Ambulanslar hala bölgeye girmedi. Bölgede bombalama devam ettiği için kurtarma çalışmaları yapılamıyor.

İsrail ordusu Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hananu bölgesini tank ve top ateşiyle vuruyor. Birçok noktadan dumanlar yükseliyor. İlk bilgilere göre bir kişi öldü.

Gazze’nin kuzey ve doğusunu hedef alan bombardımanda sivillere ait birçok ev vuruldu. Ambulanslar Han Yunus bölgesinde vurulan yerlere ulaşmaya çalışıyor.

gazzeden-son-dakika-haberleri-internethaber.com.jpg

KESKİN NİŞANCILAR VURUYOR

Han Yunus'taki Huza ve Abasan bölgeleri 24 saattir İsrail savaş uçakları tarafından bombalanıyor. Bölgedeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştiren İsrail ordusu, sivillere ateş açıyor.
İsrail ordusu, Han Yunus'un batısında bir ailenin evini bombaladı. Aynı aileden 10 kişi öldü.

ATEŞKES UMUDU

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonunda Filistin tarafında can kaybı 718’e çıkarken bir yandan da ateşkes müzakereleri hız kazandı. Filistinli kaynaklar 48 saatte sonuca varılmasını umduklarını dile getirdi.

Gazze’de tünellerden yürütülen direniş yüzünden karadan ilerleyemeyen ve önceki savaşlara göre ciddi kayıp veren İsrail üzerinde baskı artarken Filistinli örgütler de şartlarını kabul ettirmek için direniyor.

FİLİSTİNLİLER KİLİSEYE SIĞINDI

RUM Ortodoks Kilisesi Saint Porfiryus’un avlusu ana-baba günü. Savaş zamanında Gazzelilere sığınak olan yerlerden biri. Ağır bombardıman altındaki Şicaiyye ve Beyt Hanun gibi yerlerden kaçan 400’ü aşkın insan Mutran (Papaz) Aleksiyus’un açtığı kapıdan içeri girdi.



gazze son dakika son durum haberleri internethaber.com'Da
Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye'de de bir ailenin evi uçaklar tarafından bombalandı. Biri kadın ve biri çocuk 4 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'nin kuzeyi ve ortasına düzenlenen iki ayrı hava saldırısında bir bebek ve bir genç öldürüldü.
Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref Kudra, İsrail ordusunun Gazze, Huza, Abasan, Beyt Lahiye ve Beni Suheyl bölgelerine gerçekleştirdiği son altı saat içindeki saldırılarında 6'sı çocuk 23 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

AMBULANSLAR SALDIRILARIN OLDUĞU BöLGEYE GİREMİYOR

İsrail'in 8 Temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarında ölü sayısı 718'e, yaralı sayısı ise 4563'e yükseldi.
Uluslararası Kızılhaç ile üç defa koordinasyon kurduklarını buna rağmen Huza'ya giremediklerini belirten Eşref Kudra, "Son kez bir saat önce koordinasyon kurduk. Bunun olmasına rağmen ambulans ve sağlık ekiplerimiz yoğun ateş ve saldırılardan dolayı hala Huza'ya giremiyor. İsrail işgal ordusu, yaklaşmaya çalışan ambulanslara ateş açıyor. İsrail askerleri mahalleye giriş yollarını kapatıyor. Filistin Kızılay'ına ait ambulanslar, birçok defa İsrail işgal ordusunun ateşinin hedefi oldu"diye konuştu.

İsrail Topçu birliği, Han Yunus'un doğusunda Karara ve Zenne bölgelerine de ağır topçu bombardımanı gerçekleştiriyor.

Batı Şeria'da Ramallah, Beyt Lehim, Kudüs ve Kalkilye'de İsrail ordusu ile Gazze saldırılarını protesto eden Filistinli gençlerin arasında çatışmalar başladı. Beyt Lehim'de bir Filistinli gerçek mermiyle vuruldu ağır yaralandı. Kalkilye'deki çatışmalarda da 12 Filistinli yaralandı.

gazze-son-dakika-haberleri.jpg
6 İSRAİL ASKERİ öLDü


İzzeddin Kassam Tugayları, gece yaşanan çatışmalarda 6 İsrail askerinin öldürüldüğünü, çok sayıda askerin de yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusu ise çatışmalarda 3 askerinin daha öldüğünü 32 askerinin ise yaralandığını duyurdu.
İsrail, yaralı askerlden bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti.

çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 33'e yükseldi.

İsrail ordusu, son iki gün içinde Şecaiyye mahallesinde 120 yeri bombaladı. Gazze'ye saldırının başladığından beri en az 3 bin ton bomba attı.

"İnternethaber"
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.