1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. PKK'nın hain ilan ettiği ikinci il
PKK'nın hain ilan ettiği ikinci il

PKK'nın hain ilan ettiği ikinci il

Terör örgütü PKK, sokak çatışmalarına ve hendeklere destek vermeyen Batman'dan sonra Siirt'i de hain ilan etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Batman'da tutunamayan ve bu ili hain ilan eden terör örgütü PKK, Siirt'te de büyük hüsrana uğradı.

PKK'nın dağ kadrosundan 50-60 kişilik gruplarla Siirt'e gelip şehirde olaylar çıkarmak isteyen teröristlere, karşı duruş sergiledi.

İHBAR TELEFONU YAĞDI

Vatan'ın haberine göre; Polise ihbar telefonu yağarken şehre inen teröristler geldikleri yoldan kaçtı. Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de operasyonlar devam ederken PKK'lılar Siirt'i de karıştırmak istedi. Dağ kadrosundan 50-60 kişilik gruplarla şehre inen grup hem saldırı planlayıp hem de halkı kışkırtmak istediler. Teröristlerden 5'i etkisiz hale getirildi. Diğerleri de halktan destek göremedikleri için Tillo kırsalından geldikleri yere geri kaçtılar.

VATANDAŞ POLİS İŞBİRLİĞİ

Olayların başladığı ilk günden beri polis ve askere sahip çıkan Siirtliler günlerdir 155'e ihbar yağdırıyor. Adeta telefonların kitlenme noktasına geldiği ilde polis, ihbarlar sayesinde PKK'ya nefes aldırmadı.

SİİRT DE HAİN İL İLAN EDİLDİ

PKK'lıların bütün planlarının deşifre edildiği Siirt'e örgütün önde gelen isimleri de kızgın. Siirt PKK tarafından hain il ilan edildi. Güvenliğin en üst düzeyde tutulduğu ilde heronlar teröristlere göz açtırmıyor. Şehrin en yüksek bölgesinde askerler nöbete devam ediyor. Vatandaşın desteğiyle gözünü açamayan PKK, askerin nöbet tuttuğu bazı yerlerde hendek kazmak istemiş fakat anında yapılan müdahaleyle şehirde çıkacak olası olaylar önlenmişti.İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.