1. HABERLER

  2. EGE

  3. Paralel yapıya önemli mesaj
Paralel yapıya önemli mesaj

Paralel yapıya önemli mesaj

Başbakan Erdoğan, "Ramazan Bayramı'nın huzur mutluluk getirmesini temenni ediyorum." dedi.

A+A-

Erzurum Güncel-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fatih Camii'nde kıldığı bayram namazının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dayanışma içerisinde inanıyorum ki geleceğin Türkiye'sini çok daha farklı şekilde hazırlayacaklardır. 

İşte o açıklamaların satır başları;

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da 3 askerin şehit olmasına ilişkin saldırıların PKK değil PYD tarafından yapıldığını söyledi.

Irak'ta alıkonulan vatandaşların durumu hakkında, "Tek amacımız oradaki kardeşlerimizin yara almadan kurtarılmasıdır, Bunun için uğraşıyoruz.".



TüRKMENLERİN DURUMU

Türkmen kardeşlerimizi operasyonun içinde görüyoruz. Suriye'deki Irak'taki türkmenler var. Hepsine yardımları ulaştırıyoruz. Irak'taki Türkmenlerin ihtiyaçlarının tamamına yakınını biz karşılıyoruz. Stratejik konularda desteğimizi veriyoruz.

Paralel operasyon açıklaması

Başbakan Erdoğan, emniyette "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak gibi bir şey sözkonusu değil. Bu, bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı. Ulusal güvenliğimizi tehdide yönelik alınması gereken tedbirler nelerse bu tedbirler alınacak ve bu tehditi oluşturan unsurlara karşı da gerekli olan neyse, bu adım atılacaktır" dedi.

Paralel yargı paralel devlet yapılanması ile malum medyanın alakası yoktu da şimdi ne oldu. Yasa dinlemeden adliyeye girerek zanlılarla resim çektirmeleri suçtur. Anayasa'nın 138. maddesi açıktır gerekli yaptırımların uygulanması lazım. 

HAMAS İSRAİL'E GüVENMİYOR

İsrail daima hava değiştiriyor, Hamas da bunlara inanmıyor. Ateşkes imzalanıyor İsrail bombalamaya devam ediyor. Benim teklifim 1 hafta ateşkes imzalansındı ancak durum bunun 24 saat şeklinde olmasını gerektirdi.

Bu bayram tatil bayramı değil büyüklerimizi ziyaret edeceğimiz gibi halkımızla buluşacağız. 10 Ağustos akşamı her şeyi göreceğiz. 

Kaynak: Haber7

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.