1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Peşmergenin Kobani'ye geçmesine yardım
Peşmergenin Kobani'ye geçmesine yardım

Peşmergenin Kobani'ye geçmesine yardım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçmeleri için yardımcı olduklarını söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel-

Ankara'da Tunuslu mevkidaşı Monghi Hamdi ile düzenledikleri ortak basın toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçmeleri için yardımcı olduklarını söyledi.

KUZEY IRAK TELEVİZYONU PEŞMERGE GüçLERİ KOBANİ’YE GİRECEĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Türkiye’nin, IŞİD saldırıları altındaki Kobani ilçesine Peşmerge Güçleri’nin gitmesine izin verdiği iddia edildi. 

  Kuzey Irak’ta yayın yapan RUDAW TV’nin haberine göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Rojava halkı ve siyasi partilerinin isteği üzerine, Türkiye’den Peşmerge Güçleri’nin ve yardımların Kobani’ye ulaştırılmasına izin vermesi için talepte bulunduğu belirtildi. Haberde Türkiye’nin Mesut Barzani’nin talebine olumlu yanıt verdiği ve Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir’in, peşmerge güçlerinin Kobani’ye gönderilmesi konusunda son iki gündür PYD ve YPG’yle irtibatta bulunduğu iddia edildi.

  Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Muslim ve Rojava’nın diğer partilerinin temsilcileri, geçtiğimiz hafta, Başkan Barzani’yle basına kapalı iki toplantı gerçekleştirmişti. Rudaw TV’ye verdiği bir demeçte, Başkan Barzani’nin Erbil ile Kobani’nin kendileri için aynı öneme sahip olduğunu ifade ettiğini söylen Muslim, “Erbil yönetiminden çok talebimiz var. Kardeşlik görevi ağırdır” demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.