1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Polisler Zaman Gazetesi Binasında!
Polisler Zaman Gazetesi Binasında!

Polisler Zaman Gazetesi Binasında!

Zaman gazetesinin Yenibosna'daki merkez binasına TOMA ve çok sayıda polis geldi. Polislerin binaya gelme gerekçesi ise, kayyumun 'Özgür Bugün gazetesini Zaman'ın bastığı' ihbarı

A+A-

Erzurum Güncel- Kayyum atanan Bugün ve Millet gazetelerinin yerine, "özgür Bugün" ve "özgür Millet" gazetelerinin basıldığına dair ihbar üzerine, 5 kişilik polis ekibi ile 2 avukat Zaman gazetesine geldi.

"öZGüR BUGüN BURADA BASILIYOR" İDDİASI

Polislerin binaya gelme sebebinin Bugün gazetesinin kayyuma devrinden sonra çıkarılmaya başlanan özgür Bugün gazetesinin, Zaman gazetesi matbaasında basıldığı iddiası olarak açıklandı.

KAYYUMDAN SONRA "öZGüR BUGüN" BASILMAYA BAŞLANMIŞTI

İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlerin yönetimlerine kayyum atanmış, bunun ardından da işlerine son verilen çalışanlar, özgür Bugün gazetesini çıkarmaya başlamıştı.

PERSONEL BAHçEYE çIKARILDI

Mahkemeden arama kararı çıkarıldığını belirten polis ekibi ve avukatlar gazete binasında arama çalışmalarına başlarken, personel de bahçeye çıkarıldı.

ZAMAN'IN YARGI MUHABİRİ DOĞRULADI

Zaman Gazetesi Yargı Muhabiri Yakup çetin de, Twitter'dan yaptığı açıklamada polislerin geliş nedeni ile ilgili "Polisin Zaman'a gelme nedeni özgür Bugün'ün burada basıldığı iddiası. Bakırköy sulh cezadan karar çıkarmışlar" diye yazdı.

ŞİKAYETTE BULUNULDU

Kayyuma devredilen İpek Koza Basın A.Ş., marka hakkı ellerinde bulunan Bugün ve Millet gazetelerinin taklidi şekilde özgür Bugün ve özgür Millet gazetelerinin hazırlandığını ve Zaman gazetesinin matbaasında bu gazetelerin basıldığı gerekçesiyle BakırköyCumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunuldu.

MAHKEME TESPİT İSTEDİ

Başlatılan soruşturma kapsamında savcılık, Feza Gazetecilik tesislerinde arama yapılmasına karar verilmesi için mahkemeye başvurdu. Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, matbaada saat 21:00 ile 05.00 arasında bir defaya mahsus olmak üzere söz konusu yayınların basılıp basılmadığının tespit edilmesi istendi. Kararda basıldıysa nüshalarına el konulmasına hükmedildi.

POLİS MATBAADA ARAMA BAŞLATTI

Bu karar çerçevesinde saat 21:00 sıralarında Yenibosna'daki matbaaya giden polisarama başlattı. Arama ve el koyma çalışmaları halen devam ediyor.

Polis matbaada korsan gazete basılıp basılmadığını tespit etmeye çalışıyor.

ZAMAN GAZETESİNİN AVUKATINDAN AçIKLAMA GELDİ

Polislerin Yeni Bosna'daki binalarında arama yaptığı yönündeki haberlerle ilgili açıklama yapan Zaman gazetesinin avukatı Ali Odabaşı, "Ekipler, Marka kanunu uyarınca Bugün Gazetesi ve Kayyumları'nın talebiyle Bugün Gazetesi nüshalarının Feza Gazetecilik'te bulunduğu iddiası üzerine tesbit için geldiler" dedi.

Gazete binasında arama yapıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kararın Zaman gazetesini kapsamadığını belirten Ali Odabaşı, "Bugün gazetesinin kayyumları ve avukatlarının iddiası üzerine ekipler geldiler. Ekipler, Marka kanunu uyarınca Bugün Gazetesi ve Kayyumları'nın talebiyle Bugün Gazetesi nüshalarının Feza Gazetecilik'te bulunduğu iddiası üzerine tesbit için geldiler" açıklamasında bulundu.

İşte olay yerinden ilk kareler:






Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.