1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Poliste iki köstebek
Poliste iki köstebek

Poliste iki köstebek

Ankara’da öldürülen çete lideri Bülent Aramaz’ın iki polisten bilgi aldığı ortaya çıktı. Çete polis muhbiri olan muhasebecisi N.A.’yı, köstebek polislerin ihbarıyla 21 kurşunla infaz etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Ankara’da polis ile girdiği çatışmada hayatını kaybeden suç örgütü lideri Bülent Aramaz’ın liderliğini yaptığı çeteyle ilgili soruşturmada çarpıcı detaylar gün ışığına çıkıyor. Soruşturmada, geçtiğimiz günlerde motosikletli ve siyah kasklı iki kişi tarafından yolu kesilerek 21 kurşunla öldürülen örgütün muhasebecisi N.A. cinayetine ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı. çeteyle bağlantılı olduğu saptanınca tutuklanan iki polis memurunun, muhasebeci N.A.’nın polis muhbiri olduğunu çeteye söylediği öne sürüldü. İki polisin bu bilgiyi vermesinden sonra da N.A.’nın sokak ortasında infaz edildiği iddia edildi.

 
Alınan bilgiye göre, Aramaz’ın liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada önemli bilgiler ortaya çıkmayı sürdürüyor.
 
 
Dikmen’de çatışma
 
Ankara Dikmen’de geçen cumartesi polis ile 2001’de öldürülen “öksüz Ahmet” lakaplı Ahmet Aramaz’ın yeğeni Bülent Aramaz’ın da bulunduğu grup arasında silahlı çatışma çıktı. çatışmada Bülent Aramaz öldü, üçü polis dört kişi de yaralandı. çatışmada Aramaz’ın Rus uyruklu sevgilisi Elena K.da yaralandı. çatışmadan kaçanların bulunması için özel harekât ve helikopter destekli operasyon düzenlendi. Birçok suçtan sabıkası olan Aramaz’ın bir süredir polisin takibinde olduğu ve bu ay içinde düzenlenen bir başka baskından adamlarının polise kalaşnikofla karşılık vermesi sonucu kurtulmayı başardığı açığa çıktı. 
Aramaz’ın lideri olduğu çeteye yönelik soruşturmada ise, 17 Aralık operasyonundan sonra başka birimlere tayin edilen organize suçlarla mücadele şubesinde gerevli iki polisin çeteyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklandığı anlaşıldı. Polislerin maddi menfaat karşılığında çeteye bilgi sızdırdığı tespit edildi. Polislerin verdiği bu bilgiler sayesinde çetenin rahat ettiği ve olası polis baskınlarından haberdar olduğu anlaşıldı.
 
N.A. geçen ay öldürüldü
 
Polis, başkentte uyuşturucu başta olmak üzere birçok alanda hakimiyet kurmayı hedefleyen suç örgütünün faaliyetlerine yönelik yaptığı soruşturmada, geçen ay Altındağ’da işlenen bir cinayetin izlerine de ulaştı. Aramaz’ın ve K.İ.’nin liderleri olduğu çetelerin muhasebeciliğini yapan N.A., geçen ay Altındağ’da motosikletli ve siyah kask takan iki kişi tarafından sokak ortasında önü kesilerek tam 21 kurşunla vurularak öldürüldü. Saldırganlar olayın ardından kayıplara karıştı. 
 
N.A.’nın üzerinde yüklü miktarda nakit para bulunmasına karşın, saldırganlarca bu paralara el sürülmemesi nedeniyle, olay, “infaz” olarak değerlendirildi.
 
Köstebekler söylemiş
 
Soruşturmasını derinleştiren polis, 17 Aralık operasyonu öncesinde organize suçlarla mücadele şubesinde görevli iki polis memurunun, çeteyle bağlantılı olduğunu belirledi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen iki polis memurunun, öldürülen muhasebeci N.A.’nın muhbir olduğunu ve çeteye yönelik önemli bilgileri polise aktardığını söylediği öne sürüldü. Polislerin bu bilgiyi vermesi üzerine de N.A.’nın sokak ortasında infaz edildiği iddia edildi. N.A’nın öldürülmesinin polislerin verdiği bu bilgi ile ilgili olduğu öne sürüldü.
 
Soruşturma sürüyor
 
Geçen cumartesi meydana gelen olay sonrasında Aramaz’la birlikte olduğu belirlenen, ancak çatışmadan faydalanarak kaçan bir kişinin aranmasına ise devam ediliyor. Ankara polisi, çeteye yönelik soruşturmasını kapsamlı olarak yürütüyor.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.