1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Poliste transfer dönemi!
Poliste transfer dönemi!

Poliste transfer dönemi!

Terör eylemleri ve operasyonları nedeniyle doğu-güneydoğudaki bazı İl Emniyet Müdürlüklerinde personel açığı başgösterdi. Vatandaşa sunulan; pasaport, trafik tescil, özel güvenlik ve silah ruhsatı gibi işlemler aksayınca “transfer” formülü devreye sokuldu

A+A-

Erzurum Güncel- Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Muş, Tunceli gibi illerde polislerin sokakta görevlendirilmesi nedeniyle başka kurumlardan emniyete geçici personel takviyesi yapılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok 81 İl Valisi'ne bu konuda yazılı talimat gönderdi. Altınok, yazılı talimatında geçici personel görevlendirilmesinde dikkat edilecek hususları şöyle sıraladı:

VALİLİK ONAYI

-Emniyet hizmetleri sınıfına mensup personel tarafından bizzat yerine getirilme zorunluluğu bulunmayan idari ve destek hizmetlerinde çalıştırılmak kaydıyla, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli kamu personel il emniyet müdürlüklerinde Valilik makamının onayıyla geçici olarak görevlendirilebilecektir.

-İl emniyet müdürlüklerinde geçici olarak görevlendirilecek personele, ifa edeceği hizmetle ilgili mutlaka görev tanımı yapılarak, gerekirse bu konuda oryantasyon eğitimi verilmelidir.

-Geçici görevli personele ilişkin olarak Milli Güvenliği Tehdit Eden örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu çalışanları Hakkındaki Başbakanlık genelgesinde yer alan hususlara önemle riayet edilmelidir. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği hükümleri gereğince haklarında gerekli tahkikat yapıldıktan sonra geçici görevlendirmeler yapılmalıdır.

İşte 81 ilin valiliğine gönderilen o talimat

İşte 81 ilin valiliğine gönderilen o talimat

260 BİN POLİS VAR

Emniyet Teşkilatı'nda çeşitli rütbelerde 260 bin 679 polis ile diğer hizmet sınıflarından 12 bin 624 olmak üzere toplam 273 bin 303 personel görev yapıyor. Personelin yüzde 95'i emniyet hizmetleri sınıfı, yüzde 5'i de genel idare hizmeti sınıfından oluşuyor.Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.