1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Poz vermek, fotoğraf çekmekten daha zor
Poz vermek, fotoğraf çekmekten daha zor

Poz vermek, fotoğraf çekmekten daha zor

53. Uluslararası Antalya Film Festivali etkinlikleri kapsamında; Türkiye sinemasına sesiyle anlam katan dublaj sanatçılarını, Deniz Çakır ve Serdal Güzel'in objektifinden yansıtan 'Rabarba' sergisinin açılışı, Antalya Kültür Merkezi'nde yapıldı.

A+A-

Erzurum Güncel-  çakır ve Güzel, bu sergi için seslendirme stüdyolarına giderek ustaları izlemiş, ardından fotoğraflamışlar. 'Rabarba'da aralarında Kazım Akşar'ın da bulunduğu 140'a yakın seslendirme sanatçısının fotoğrafı var. Deniz çakır, 'Yaprak Dökümü' zamanında çok fotoğraf çektiğini ve yönetmeni Mesude Eraslan'ın "Senin kadrajın çok güzel, bunun üstüne gitsene" demesiyle bu işin üstüne gittiğini söyledi. ünlü oyuncu "Fotoğraf çekmek mi, çekilmek mi?"sorusuna ise "Poz vermek daha zor, çekmek daha keyifli" diye yanıt verdi.

RABARBA SERGİSİNDEN KARELER

ATASEVER 'KADİFE' ROLüNDE
Ulusal Yarışma bölümünün ilk filmi; ' Pamuk'a Söylemeyins'ta çektiğim Filmde Kar Romanı da Var'ın dünya prömiyeri önceki gün yapıldı. Orhan Pamuk'un 'Kar' romanı çok tartışıldı, çok okundu. Şimdi de bir döküdrama olarak karşımızda. Film, başarılı oyuncu Rıza Sönmez'in; Uğur Yücel'in 'Soğuk' filminin çekimleri sırasında Kars'ta tanıştığı görme engelli müzisyenden ve Karslıların Orhan Pamuk'un romanı 'Kar'ın kendi gerçeklerini yansıtmadığını düşünmesinden ilham almış. Filmin bir sahnesinde karşımıza kitaptaki 'Kadife' karakterine benzetilen Vildan Atasever çıkıyor. Beyazperdede Vildan Atasever'i özlemiştik.
OLACAKLARI HİSETMİŞ

15 Temmuz'daki darbe girişiminde gösterdiği kahramanlığın ardından şehit edilen Astsubay ömer Halisdemir'in hayatı, 'Ben ömer' adıyla belgeselleştirildi. önceki gün Antalya'da gösterilen film, izleyenleri ağlattı. Halisdemir'in babası belgeselde, oğlunun olacakları hissettiğini söylüyor: "Telefonla konuştuğumuzda nöbetteydi. 'Baba çok sıkılıyorum, kötü şeyler olacak' dedi. Ben de 'Oğlum dikkatli ol' deyip telefonu kapattım."Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.