1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Romalı Perihan hayatını kaybetti
Romalı Perihan hayatını kaybetti

Romalı Perihan hayatını kaybetti

Bir süredir özel bir hastanede tedavi gören ve Romalı Perihan adıyla tanınan Perihan Benli, hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm haberini müzisyen Onur Akay Twitter hesabından duyurdu.

A+A-

Erzurum Güncel-

Romalı Perihan olarak tanınan ünlü sanatçı Perihan Benli, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sanatçının ölüm haberini müzisyen Onur Akay Twitter hesabından duyurdu. Akay, özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren gören Romalı Perihan'ın ölüm haberini, “Romalı Perihan'ı maalesef kaybettik. Romalı lakabını Zeki Müren takmıştı ve sonunda Zeki Müren gibi kendisini ölüme terk etmesi çok üzücü” şeklindeki paylaşımıyla duyurdu. 

ROMALI PERİHAN KİMDİR?

Romalı Perihan gerçek adı Perihan Benli olan (d. 18 Mart 1942 Roma) Türk soprano, soylu, ressam, manken, köşe yazarı ve oyuncu İran asilzadesi Bijan, Esfandiari-Prince of Bakhtiari İtalya'da evlenmiştir.

Roma'da doğan ve büyüyen Romalı Perihan, o zamanlar İtalyan medya tarafından "La Bella Turca" ve "La Turca Romana" lakaplarıyla, sık sık Prenses Romalı Perihan veya Prenses Soprano olarak anılmıştır. On yedi yaşında bir şarkıcı olarak kariyer peşinde önce, kısa bir süre Accademia Nazionale di Arte Drammatica Silvio D'Amico'de eğitim almıştır. Romalı Perihan, Avrupa sosyetesinde önde gelen isimlerden biri olmuştur. Son derece akıcı İtalyanca ve Türkçe'si olan Perihan toplamda beş dil bilmektedir. Ayrıca Perihan, Şairler ve Yazarlar Kültür Vakfı ve Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği onursal başkanıdır. “La Bella Turca” İtalyan yönetmen Federico Fellini yönetmenliğinde birkaç filmde rol almış, Antonio Margheriti, Dino De Laurentiis, Remzi Jöntürk, Roberto Bianchi Montero, Sergei Bondarchuk, Yılmaz Güney ve Zeki Alasya gibi dönemin ünlü oyuncularıyla aynı filmlerde rol almıştır. Türkiye'de ilk olarak Zeki Müren tarafından söylenen takma adı Romalı Perihan olarak tanınmış, Avrupa medyasında ise Peri-Han, Peri Han, Pery Han olarak tanınmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.