1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. SONAR'ın bu anketi doğruysa
SONAR'ın bu anketi doğruysa

SONAR'ın bu anketi doğruysa

SONAR'ın yaptığı son genel seçim anketine göre AK Parti dışındaki tüm partiler oylarını artırırken iktidar partisinde kayıp var, anketteki sürpriz ise Emine Ülke Tarhan.

A+A-
Erzurum Güncel- SONAR araştırma şirketinin 2015 yılı genel seçimlerine dönük olarak hazırladığı anket bomba etkisi yaratacak. Ankete göre AK Parti bu oy oranında kalırsa Haziran seçimlerinde tek başına iktidara gelemeyecek. Anketteki asıl sürpriz ise yeni parti kuran Emni ülke Tarhan oldu. 

SONAR'ın yüzyüze yaptığı anket 3 bin 25 kişiyle yapıldı.  İstanbul'dan Erzurum'a kadar 26 il ve 30 köyde yapılan anketin sonuçları hayli çarpıcı. 

SADECE AK PARTİ OYLARI DüŞüŞTE

Anket sonuçlarına göre AK Parti’nin oy kaybettiği gözlenirken diğer bütün partilerin oy oranını arttırdığı görünüyor. Anketteki kehanet tutarsa 2015 yılında yapılacak Genel Seçimlerde AK Parti'nin, tek başına iktidar sayısı olan 276 milletvekilliğini elde etmesi mümkün olmuyor. 

sonar-anket-sonuçlari.jpg

ANKETTEKİ BOMBA

Anketin sürprizi de Emine ülke Tarhan oldu. CHP'den istifa ederek Anadolu Partisi'ni kuran Tarhan, bu pazar seçim olsa yüzde 8 civarında oy alma potansiyeline sahip. Ancak bu oran kararsızlar dağıtıldığında ortaya çıkıyor. Anadolu Partisi'nin ham oy oranı ise yüzde 7.50 civarında görünüyor. 

2015'TE KOALİSYON İHTİMALİ

AK Parti anketteki oy oranında kaldığı taktirde ve Anadolu Partisi'nin barajı geçmesi halinde CHP+MHP+ANAPAR 'ın çıkaracağı toplam milletvekili sayısının 300'e yaklaşması ve üçlü bir koalisyon hükümeti kurulması gündeme gelecek. 

KARARSIZLARIN OYU DAĞITILINCA

SONAR anketinde kararsızların oyları partilere dağıtıldığında çıkan sonuç ise şöyle;

sonar-anketi.jpg
İnternethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.