1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Saray’da FETÖ’cü polis şoku!
Saray’da FETÖ’cü polis şoku!

Saray’da FETÖ’cü polis şoku!

Emniyet Teşkilatı’nda FETÖ/PDY ile iltisaklı yada irtibatlı olan polislere dönük olarak yürütülen soruşturma Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na uzandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın koruma ekibinde görevli biri Emniyet Amiri 3 polis FETÖ suçlaması ile açı

A+A-

Erzurum Güncel- 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Muhafız Alayı Komutanı, Başyaver ile 4 yaverin tutuklandığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda “kripto” polislerin deşifresine yönelik düğmeye basıldı. Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nda görevli Emniyet Amiri ile polis memurlarının evinde arama yaptı.  Bir başka soruşturmada da sarayda görevli polis memuru İ.E. ile daha önce geçici olarak Mamak Emniyet Müdürlüğüne atanan komiser yardımcısı S.K. yer aldı.
İLGİLİ HABERByLock nedir? Şifreli mesajlaşmayı sağlayan ByLock nasıl çalışır?ByLock nedir? Şifreli mesajlaşmayı sağlayan ByLock nasıl çalışır?

BYLOCK LİSTESİ

öte yandan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın hazırladığı 20 bin kişilik “ByLock” listesinde adlarının geçtiği iddia edilen Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli 3 Daire Başkanı ile 2 Başkan Yardımcısı'yla ilgili şu ana kadar adli ya da idari bir işlem yapılmadığı öğrenildi. Stratejik birimlerde görev yapan ve haklarında ”Kripto FETö'cü” şüphesi bulunan üst düzey Emniyet Müdürleri ile ilgili tasarrufun önümüzdeki günlerde netleşeceği ifade edildi.

öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 40 İl Emniyet Müdürü'nü kapsayan kararname ile EGM'de görevli 28 Daire Başkanı'na dönük görev değişikliği taslağına son şeklini verdiği öğrenildi. ByLock kullandıkları iddia edilen Daire Başkanları ve İl Emniyet Müdürleri'nin önce görevden alınacakları daha sonra ise haklarında soruşturma açılacağı ileri sürüldü.Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.