1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Savcılık 7 milyar doların peşinde!
Savcılık 7 milyar doların peşinde!

Savcılık 7 milyar doların peşinde!

Medya, enerji, madencilik ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren Koza İpek Holding'e yönelik soruşturma başlatıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Aramalara protesto

Aramalar sırasında polislerin şirket çalışanlarını yemekhanelerde topladığı, yaklaşık 3 saat boyunca dışarıya çıkmasına izin verilmediği iddia edildi. Şirketlerde aramalar sürerken bazı protestolar da yaşandı. İstanbul Yolu üzerindeki Koza İpek Holding’e ait bina önünde toplanan bir grup aramaları protesto ederek, “özgür medya susmaz”, “Akın İpek seninleyiz”, “Allah var gam yok” dövizleri taşıdıkları görüldü.

 KOZA İPEK MEDYA'YA OPERASYON/AJANSLAR-FOTO GALERİ

İkinci muhasebe kaydı iddiası

SAVCILIĞIN talep yazısında şirketlere ait ikinci bir muhasebe kaydının bulunup bulunmadığının da incelenmesi gerektiğine vurgu yapılarak, “2010-2015 yılları arasındaki onaylı bilanço, gelir gider tablosu ve detay mizanlarına, 2010-2015 yılları arasında kullanılmış ve kullanılmakta olan kapanmış ve / veya aktif durumda olan tüm banka hesap hareketlerinin dijital ve basılı nüshalarına, arama yapılacak yerlerde yönetim kurulu karar defterleri, genel kurul karar defterleri ile birlikte bu defterler dışında tutulan ikinci bir muhasebe kayıtlarının bulunması halinde (örtülü kayıtlar) bu kayıtlara FETö ile alakalı tüm suç delileri ile örgütsel dokümanlar incelenmek üzere el konulması talep olunur” denildi.

 

4 milyar dolarlık fark himmet mi

SAVCILIK kaynakları, İpek grubuna ait şirketlerin resmi olarak 3 milyar dolar geliri olduğunu bildirdiğini ancak yurtdışına transfer edilen paranın 7 milyar 40 milyon dolar olduğunu iddia ettiler. Gelir ve transfer edilen para arasındaki yaklaşık 4 milyar dolarlık miktarın nasıl kazanıldığının incelenmeye muhtaç durum olduğunu vurgulayan savcılık kaynakları “Paranın himmet adı altında toplanan paralar olduğu şüphesini duymaktayız” iddiasını gündeme getirdi.

 KOZA İPEK HOLDİNG OPERASYONU'NA TEPKİLER

Grup şirketleri taban oldu

KOZA İpek grubu bünyesindeki Koza Altın, Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji şirketleri borsada işlem görüyor. Koza İpek Holding’e yönelik operasyon başlatıldığı haberinin ardından halka açık grup şirketi hisseleri dün sabah sert düşüşle taban seviyelerinden açılmasının ardından kayıplarını gün boyu sürdürdü. Koza Altın yüzde 19.26, Koza Madencilik yüzde 17.95 ve İpek Doğal Enerji yüzde 14.61 düşüşle günü kapattı. Borsa İstanbul da çin ekonomisinin yavaşladığına dair kaygıların etkisiyle gerilerken, Koza’ya ait şirketlere yönelik adli operasyon satışı derinleştirdi. Reuters’e konuşan Yatırım Finansman Strateji Bölümü Müdür Yardımcısı Göksel Tekiner, “Koza’ya yönelik uygulama satışları derinleştirdi. Bankacılık hisselerinde kayıp yüzde 3’e yaklaştı” diye konuştu.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.