1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Saymaz'dan korkutan IŞİD iddiası
Saymaz'dan korkutan IŞİD iddiası

Saymaz'dan korkutan IŞİD iddiası

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz, terör örgütü IŞİD'in kanlı Gaziantep saldırısının daha önce hazırlanan IŞİD iddianamesinde yer aldığını ve aynı iddianamede daha sonrası için planlanan ikinci saldırı için de adres gösterildiğini iddia etti.

A+A-

Erzurum Güncel- IŞİD'in Gaziantep'teki bir kına gecesine düzenlediği ve 51 kişinin yaşamını yitirdiği hain saldırı dün akşam CNN Türk ekranlarında tartışıldı. Programda konuşan Hürriyetmuhabiri İsmail Saymaz önemli açıklamalarda bulundu. Saymaz, Gaziantep yaşanan saldırıya benzer bir saldırının aylar önce kabul edilen 10 Ekim IŞİD iddianamesinde yer aldığını ve saldırı planının Gaziantep'te kendisini patlatan Yunus Durmaz'ın kişisel bilgisayarından çıktığını söyledi. İşte Saymaz'ın tartışma yaratacak o sözleri:

"Geçtiğimiz aylarda Ankara'daki saldırıyla ilgili iddianame kabul edildi. O iddianameye göre üzerindeki bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın evinde bir bilgisayarbulundu. Bilgisayarından bazı notlar elde edildi. Bu notlar, Yunus Durmaz ile örgütünTürkiye sorumlusu olan Suriye'de yaşayan İlhami Bali arasındaki yazışmalardı. Bu yazışmalarda Yunus Durmaz, örgüt liderine düğünlerde bombalı saldırı yapabileceklerini söylediği yer aldı.



'öRGüTüN YENİ HEDEFİ'

Yunus Durmaz'ın yazışmalarında bir sonraki hedef Antalya'da turistlerin gittiği herhangi bir restoran ya da kafedir. Bu yazışmalarda bundan söz ediliyor. Bundan sonraki hedefin turistik bir alan olduğu, buraya çoğunlukla yabancıların gittiği, turistlerin otobüslerle kafileler şeklinde gezdiği yönünde tespitler var. Bu tespitlerde örgüt merkezinden talimat bekleniyor, izin isteniyor. Türkiye turizmini yakın vadede tehlikeye atabilecek bir eylem işaret ediliyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.