1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Seçim beyannamesinin detayları ortaya çıktı!
Seçim beyannamesinin detayları ortaya çıktı!

Seçim beyannamesinin detayları ortaya çıktı!

MHP'nin seçim beyannamesi kısmen ortaya çıktı. İşte MHP'nin seçim beyannamesinin özellikle ekonomiye ilişkin kısımları...

A+A-

Erzurum Güncel- MHP’nin seçim beyannamesinin ekonomiyle ilgili bölümünün ayrıntıları belli olmaya başladı. İşte MHP'nin 7 Haziran’daki yol haritası...

MHP EMEKLİYE NE VAAT EDİYOR?

Zaman Gazetesi'nin ulaştığı ve bugün yer verdiği MHP beyannamesinde, art arda açıklanan 'parti seçim beyannameleri'nde en çok ön plana çıkan 'emekli ikramiyeleri ve maaşları' konusunda attığı adım ön plana çıkıyor; MHP 'emekliye 1 maaş ikramiye' öngörmüş. 

bahceli.20150423113558.jpg

İşte beyannamede yer alan başlıklardan bazıları:

TAŞERON UYGULAMASINA SON VERİLECEK

“İşsizlik ve yoksulluk azaltılacak, gelir dağılımı daha adil hale gelecek. Taşeron işçiler bir kereye mahsus yargı kararlarında olduğu gibi kadroya alınacak ve taşeron uygulamasından vazgeçilecek.”

EMEKLİLERE 13 MAAŞ!

“Emeklilere bir yılda 13 maaş verilecek. Dar gelirlinin vergi yükü hafifletilecek. Vergide öz denetim sistemine geçilecek. Herkesin mali gücüne göre vergi ödediği adaletli bir vergi sistemi getirilecek. Asgari ücret vergi dışı bırakılacak. Tüm harcamalar gider konusu yapılacak.”

YOKSULLARA 'TEK çATI' ALTINDA YARDIM

“Yoksulluk tanımı yeniden yapılacak. Yapılan yardımlar, STK; belediye, vakıf ve devlet yardımları tek çatı altında toplanacak. Bir kişinin birçok yerden yardım alması yerine adaletli dağıtım sağlanacak.”

GERçEKçİ DöVİZ KURU POLİTİKASI

“Ekonomide dış kaynak bağımlılığı azaltılacak. İhracattaki artışı sürdürülebilir kılacak gerçekçi bir döviz kuru politikası uygulanacak. Ekonomide güven ve istikrar ortamı sağlanacak ve geleceğe ilişkin belirsizlik azalacak. Enflasyon kalıcı şekilde düşürülecek ve fiyat istikrarı sağlanacak. Bağımsız Merkez Bankası anlayışı hakim olacak. Kamu borç stoku sürdürülebilir seviyeye çekilecek.”

İSRAFIN öNüNE GEçİLECEK

“İsraf ve verimsizliğin önüne geçilecek. Kamu açıkları azaltılacak. Kamuda tasarruf tedbirlerine geçilecek. Kamu mali yönetimi daha saydam ve hesap verilebilir hale getirilecek. Kamu gelirleri ile harcamaların karşılanması esas olacak. Kaynak dağılımında adalet sağlanacak.”

KDV AŞAĞI çEKİLECEK

“KDV genel oranı kademeli olarak aşağı çekilecek. Kayıt dışılıkla etkin mücadele edilecek. Kamu ve özel sektör yatırımları akılcı bir alana yönlendirilecek. Enerji ve altyapı gibi büyük kamu projelerindeki kamu özel sektör işbirliği teşvik edilecek.”

BüYüK PROJELER VATANDAŞA SORULACAK

Toplumun büyük kesimini ilgilendiren önemli projelerde halkın proje oluşumuna ve karar sürecine katılımı sağlanacak. Borç yönetimi ayrı bir politika olarak değerlendirilecek.”

HALK BANKASI HALKA ARZ EDİLECEK

“Borsa’da manipülasyon engellenecek. Bankalar reel kesimin finansmanında etkin hale gelecek. Halk Bankası halka arz edilecek. Vakıfbank etkin yönetime kavuşturulacak. Ziraat, kamu bankası olarak kalacak.”

ENDüSTRİ BöLGELERİ

“Doğrudan yabancı sermaye yatırımlarına kolaylık sağlanacak. Yabancı yatırımlar için endüstri bölgeleri uygulaması etkin olarak kullanılacak. Tüm işlemlerin tek merkezde yapılmasına imkan veren tek durak iş merkezleri oluşturulacak.”

KöPRü, OTOYOL VE BARAJLAR öZELLEŞTİRİLMEYECEK

“özelleştirmede üretim ve istihdam artışı sağlanacak. KİT’ler tek bir portföyde toplanacak. Köprü, otoyol ve barajlar gibi tesisler özelleştirilmeyecek. Ekonomi yönetimi yeniden yapılandırılacak.”

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.