1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Şehit Düşen Pilotlara Veda Töreni
Şehit Düşen Pilotlara Veda Töreni

Şehit Düşen Pilotlara Veda Töreni

F-4E 2020 uçağının Konya'da düşmesiyle şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı ve Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış için Eskişehir'de tören düzenlendi.

A+A-

Erzurum Güncel- Konya'da Şehit Düşen Pilotlara Veda Töreni

Konya'da dün planlı eğitim uçuşu yaparken düşen F4 uçağının şehit iki pilotu Hava PilotKurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı ve HavaPilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış için görev yeri Eskişehir'de askeri tören düzenlendi.

TöRENE NECDET öZEL DE KATILDI

Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı 1'inci Ana Jet üs Komutanlığı'nda yapılan törene, Genel Kurmay Başkanı Necdet özel, Hava Kuvvetleri Komutanı, şehitlerin aileleri, yakınları, mesai arkadaşları katıldı. özel ve askeri erkan, şehit aileleriyle tek tek görüşerek başsağlığı diledi.

ACILI AİLELER AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

Törende duygusal anlar yaşandı. Ayakta durmakta zorlanan şehit aileleri ve yakınlarını, şehitlerin mesai arkadaşları teselli ederek ayakta tutmaya çalıştı. Konya'dan uçakla getirilen şehitlerin naaşları askerlerin omzundan tören alınana kondu. Meslektaşları, şehitleri tören alanında asker selamı ile karşıladı. Aileler şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarına sarılıp gözyaşı döktü.

"İKİ MUSTAFAMIZI VATAN SEMALARINDAN VATAN TOPRAĞINA UĞURLUYORUZ"

1. Ana Jet üs Komutanı Tuğgeneral Kemal Akçınar, törende yaptığı konuşmada, şehitlere rahmet yakınlarına başsağlığı diledi. Eskişehir 1. Hava Jet üssü'nün Türkiye'de ilk jet uçuşunun yapıldığı Kıbrıs ve terörle mücadele de başarılar gösteren, havacılık değişimin öncülüğünü yaptığını hatırlatan Tuğgeneral Akçınar, "Bugün iki Mustafamızı vatan semalarından, vatan toprağını uğurlamak için buradayız. İki kahraman kardeşimiz ettikleri yeminin gereği olarak göğe yükseldi. Mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaşan kardeşlerimize rahmet diliyor, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz." diye konuştu.

Konuşma sonrası İl Müftüsü Niyazi Ersoy eşliğinde şehit pilotlar için topluca dua edildi.

Şehitlerin cenazeleri törenin akabinde askeri uçaklarla toprağa verilmek üzere Ankara veİstanbul'a gönderildi.

''haberler''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.