1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Sigara Tiryakilerine Elektronik Sigarayı Tavsiye Ediyor!
Sigara Tiryakilerine Elektronik Sigarayı Tavsiye Ediyor!

Sigara Tiryakilerine Elektronik Sigarayı Tavsiye Ediyor!

Çağın vebası olarak tanımlayabileceğimiz sigara birçok kişinin sağlığını doğrudan olumsuz etkiliyor. Üstelik sigara içen kişiler sadece kendilerine zarar vermekle de kalmıyor.

A+A-

Erzurum Güncel-  öyle ki sigara içen kişiler nedeniyle birçok insan pasif içici haline geliyor. Böylece sigara içen kişi hem kendine hem de etrafındaki insanlara zarar vermiş oluyor. Sigara tiryakileri sigarayı bırakmak istedikleri zaman doktorlardan destek almak istiyorlar. İlaç tedavisi, bitkisel çay tedavisi ve çeşitli yöntemlerle insanların sigarayı bırakmaları sağlanabiliyor. Ancak son dönemde bazı doktorlar bu yöntemlere alternatif olarak sigarayı bırakmak isteyenlere elektronik sigaraları da önermeye başladır. Bunun nedeni ise elektronik sigara kullanan kişilerin yüzde 90’ının kalıcı bir şekilde sigarayı bırakıyor olması. Sigarayı bıraktırma konusunda oldukça etkili olan elektronik sigaralar ülkemizde de satılıyor. özellikle ciddi anlamda sigara tiryakisi olan kişiler elektronik sigara sayesinde daha kısa sürede, zorlanmadan sigarayı bırakabilirler.

Elektronik sigara tamamen zararsız olan bir üründür, zaten bu sigarayı kullanabilmek için nikotinsiz e sigara sıvısı almanız gerekiyor. Elektronik sigara sıvıları tütün sigaraları gibi zararlı olmadığı için bu ürünlerin içinde nikotin bulunmuyor. Bildiğiniz gibi sigaranın içerdiği en zararlı madde nikotindir. İnsanı sigaraya bağımlı kılan madde de tek başına nikotindir. Bu bağlamda insanların sigara bağımlılığının önüne geçmeleri için ilk olarak nikotinden kurtulmaları gerekiyor. Bunu da elektronik sigara ile yapabiliyorlar.

Elektronik sigaranın oldukça basit bir çalışma sistemi bulunuyor. Bu ürün çalıştırıldığı zaman ürünün içinde bulunan iç atomizer çalışıyor ve sigarayı içen kişi ağızlık kısmından sigara içmeye başladığı zaman elektronik sigara sıvısını buharlaştırıyor. Böylece sigara içmek isteyen kişiler içlerine duman değil, nikotin ve herhangi bir şekilde zararlı madde içermeyen bir duman çekmiş oluyorlar. Elektronik sigara likitçeşitlerinin çoğunda kesin olarak nikotin bulunmaz. Bu ürünü kullanan kişilerin normal sigarayı aramamaları için elektronik sigara sıvısının içerisine bazı zararsız maddeler koyulabiliyor. Böylece elektronik sigara buharı ile sigara dumanı arasında hissiyat bakımından hiçbir fark kalmıyor.

E-sigara kullanmak isteyen kişilere farklı alternatifler sunulabiliyor. öyle ki eğer kısa bir araştırma yaparsanız elektronik sigara modellerine ulaşabilir, bu modellerin sayısının yüzlerce olduğunu görebilirsiniz. Farklı şekillerde sigara modellerinin olması insanların kendi zevklerine göre elektronik sigara alabilmeleri anlamına geliyor. Bazı elektronik sigaralar kalem kadar ince iken bazıları tıpkı bir sigara paketini andırabiliyor. Bu modeller arasından bir seçim yaparken kişisel düşüncelerinizi ön planda tutmalısınız.

Elektronik sigara modelleri kadar elektronik sigara likitlerinin de birçok çeşidi bulunuyor. Genel olarak aromasız elektronik sigara likiti tercih edilse de vanilyalı, nane aromalı ya da kakaolu e-sigara sıvıları da bulunuyor. Elektronik sigarayı aktif olarak kullandığınız süre boyunca elektronik sigara sıvısı da almanız gerekiyor. Her likit aldığınızda farklı bir e sigara sıvısını tercih ederseniz size en uygun e sigara likitini de tespit etmiş olursunuz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.