1. HABERLER

  2. Şık ve Şener tutuklandı
Şık ve Şener tutuklandı

Şık ve Şener tutuklandı

Nedim Şener ve Ahmet Şık çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı

A+A-

Erzurum Güncel-

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Nedim Şener ve Ahmet Şık "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklama istemiyle sevk edildikten sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ergenekon soruşturması kapsamında Perşembe günü gözaltına alınan Gazeteci Yazar Nedim Şener ve gazeteci Ahmet Şık tutuklandı. Yazar İklim Bayraktar ve polis memuru Aydın Bıyıklı ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Nedim Şener ve Ahmet Şık bugün saat 15.45’de Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. İlk olarak Nedim Şener’in ifadesi alındı.

DURUŞMA 4.5 SAAT SüRDü

Şener, saat 16.00’da Ergenekon savcısı Zekeriya öz’e ifade vermeye başladı. Gazeteci Şener’in ifadesi yaklaşık 5 saat sürdü. Şener’in ardından gazeteci Ahmet Şık ifade vermeye başladı. Şık’ın ifadesini de savcı öz aldı. Yaklaşık 1.5 saat süren ifade işleminin ardından Şener ve Şık, “Ergenekon terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla" mahkemeye sevk edildi. İki gazeteci İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldıktan sonra tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi. Buradan da bir süre sonra Silivri Cezaevine gönderilecekleri öğrenildi. Şık ve Şener'in duruşması yaklaşık 4.5 saat sürdü.


SAVCI öZ KİTABI SORDU

Savcı öz, Ahmet Şık’a tutuklanan Soner Yalçın ve OdaTV ile ilgili sorular sordu. Yayınlanmamış kitabının OdaTV’nin bilgisayarlarından çıkması ile ilgili “Kitabınız neden oradaydı?” sorusu yöneltilen Şık, “Kitabımın orada nasıl bulunduğundan haberim yok. Ben kitabımı sadece avukatlarıma, yayını için de birkaç dostuma vermiştim. Kitabımın oraya nasıl gittiğini aydınlatacak olan sizsiniz. Ben bilmiyorum” dedi.

Nedim Şener ve Ahmet Şık tutuklandı
Foto galeri için tıklayın


Gazeteci Soner Yalçın’ı tanıyıp tanımadığı da sorulan Şık, tanıdığını, 5 yıl önce bir telefon görüşmesi yaptığını, kendisi hakkında olumsuz haber yapan Yalçın ile tartıştığını anlattı.


GAZETECİLER TUTUKLAMALARI PROTESTO ETTİ

Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmasını protesto eden meslektaşları, Beşiktaş Adliyesi önünde oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı.

Gazeteciler, Şener ve Şık'ın sorguları süresince Beşiktaş Adliyesi önünde sabaha kadar bekleyerek meslektaşlarına destek verdiler.

Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın adliyeden çevik Kuvvet ekipleri eşliğinde çıkışı sırasında sloganlar atan gazeteciler, meslektaşlarını Metris Cezaevi'ne götüren aracın ayrılmasının ardından yola oturarak, çırağan Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Olayı izlemekle görevli gazeteciler de ellerindeki fotoğraf makinaları ve kameralarını bırakarak bir süre eyleme destek verdi. Gazeteciler, daha sonra olaysız dağıldı.

Sevenleri, adliye çıkışında Şener ve Şık’ı taşıyan polis otosunun önünü keserek tutuklamaları proteste etti. Bu sırada olaya müdahale eden çevik kuvvet polisi ile protestocular arasında tartışma yaşandı. Kısa süreli arbedenin ardından ekip otosu, geniş güvenlik önlemi altında yoluna devam etti.

öte yandan, Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Müyesser Yıldız, Mümtaz idil, Yalçın Küçük, Doğan Yurdakul, Coşkun Musluk ve Sait çakır’ın emniyetteki sorgusu devam ediyor
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.