1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şike Davası'nda mahkeme kararı açıklanıyor!
Şike Davası'nda mahkeme kararı açıklanıyor!

Şike Davası'nda mahkeme kararı açıklanıyor!

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Savcı Abdullah Mirza Coşkun'un mütalaasında sanıklar için beraat istediği şike davasında karar açıklanıyor. Duruşma 16:00'da başladı. Aziz Yıldırım ve çok sayıda yönetici duruşma salonunda yerini aldı. Karar bekleniy

A+A-
Erzurum Güncel- GELİŞMELER DAKİKA DAKİKA BURADA OLACAK...

Yeniden görülmeye başlanan ve aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıkların yargılandığı şike davasında karar açıklanıyor. Pazartesi günü görülen duruşmada savcı mütalaasını vermiş ve sanıkların beraatini talep etmişti. Bugüne ertelenen davada karar çıkması beklenirken, sarı-lacivertli camia da mahkemeye odaklandı.
 
Sanıklar tek tek beraatlerini talep etti
 
Trabzonspor avukatı, savcının mütaalasına itiraz etti
 
Mahkemede söz alan Trabzonspor avukatı savcının mütaalasının doğru olmadığını söyleyerek itiraz etti. Savcı, 5 Ekim'de yapılan duruşmada, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tüm sanıklar hakkında, "şike", "suç örgütü kurmak" ve "üye olmak" suçlarından beraatlerini istemişti.
 
Aziz Yıldırım söz aldı: Beraat istiyorum

Duruşmada son sözü sorulan Aziz Yıldırım kısa bir konuşma yaparak: "Burada onur mücadalesi yapan bir grup var. Şahsim ve bütün arkadaşlarım adına beraat istiyorum" dedi. İlhan Ekişoğlu, Ali Yıldırım ve Serdal Adalı, beraat istediğini açıkladı. Olgun Peker ise "Bu davanın başlangıcı komplo. Ben yaşadıklarımdan bunu biliyorum." diye konuştu.
 
Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetimi tam kadro salonda
 
Duruşma salonunda çok ciddi bir kalabalık var. Avukatlar, basın mensupları, izleyiciler ve tanıklar... Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarihi durusmaya katıldı. Son duruşmada bulunmayan Yıldırım ve Ekşioğlu karar duruşmasında hazır bulundu. Fenerbahçe yönetim kurulu tam kadro duruşma salonunda yerini aldı. Serdal Adalı, Tayfur Havutçu da mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme salonunun izleyici bölümü tamamen doldu, artık kimse alınmıyor. Mahkeme heyeti ve savcı yerini aldı. Karar bekleniyor.

Şike Davası'nda mahkeme kararı açıklanıyor!
 
Davanın hakiminin savcının mütalaası sonrası beraat kararı vermesi bekleniyor. Dava sanıklarının da bireysel olarak mağdur oldukları gerekçesiyle dava açmaları gündeme gelebilecek. Beraat durumunda bireysel tazminat davalarının yanı sıra, Fenerbahçe’nin de yüklü bir tazminat davası için çalışmalara start vereceği belirtildi. Şike iddiaları nedeniyle 2011-2012 sezonunda Avrupa kupalarından çıkarılan ve ardından 2 yıl men cezası alan Fenerbahçe’nin nasıl bir yol izleyeceği gerekçeli karara göre şekillenecek.

Şike Davası'nda mahkeme kararı açıklanıyor!
 
Taraftarlar çağlayan'da sonucu bekliyor
 
çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde Fenerbahçeli taraftarlar büyük bir heyecanla davanın sonucunu bekliyor. Sabahın erken saatlerinde çağlayan'a gelen Fenerbahçe taraftar grupları pankartlarını astı ve duruşmanın başlamasını beklemeye başladı.  İlerleyen saatlerde Anadolu ve Trakya'daki Fenerbahçe Derneklerinin organizasyonlarıyla İstanbul dışından da çok sayıdaki taraftarın da çağlayan'a gelmesi bekleniyor. öte yandan karar duruşması öncesi polis de önlemlerini almaya başladı ve bir güvenlik koridoru oluşturdu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.