1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Sokağa çıkma yasağına 8 saatlik ara
Sokağa çıkma yasağına 8 saatlik ara

Sokağa çıkma yasağına 8 saatlik ara

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağına 8 saatlik ara

A+A-

Erzurum Güncel- Mardin'in Nusaybin ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağının 15 mahalleden 11'inde bugün 08.00 ile 16.00'ya kadar geçici olarak kaldırılmasıyla, bu mahallerdeki vatandaşlar 9 gün sonra sokağa çıktı. Vatandaşlar evlerinden çıkarak ilk olarak terör saldırılarının yoğun yaşandığı mahallelerdeki yakınlarını ziyaret edip daha sonra gıda ihtiyaçlarını karşılamak için gittikleri fırın, market ve manavların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaymakamlıkça ilçede artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının yeniden tesis edilebilmesi için 13 Kasım'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının 11 mahallede 08.00 ile 16.00 saatleri arasında kaldırıldığını öğrenen vatandaşlar evlerinden çıkarak ilk olarak terör saldırılarının yoğun yaşandığı mahallelerdeki yakınlarını ziyaret etti. Yakınlarıyla görüşüp, hasret gideren vatandaşlar tahrip olan evleri gezdi.

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı ilan edildiYüksekova'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi



İlçeden göç ediyorlar

Mahalle sakinleri daha sonra gıda ihtiyaçlarını karşılamak için gittikleri fırın, market ve manavların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Terör saldırılarının elektrik ve su hatlarına zarar vermesi sonucu kaloriferlerin çalışmaması nedeniyle bazı vatandaşlar soğuktan korunmak için kömür sobası alıyor. Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için manav ve marketlere kamyonlarla sebze ve meyve getiriliyor. Terör saldırılarından endişe duyan bazı vatandaşların yanlarına aldıkları valiz ve bazı eşyalarla evlerini terk etmek zorunda kaldığı görüldü.




Telefon ve lambaları güçlükle şarj etmişler

Elektrik kesintisi nedeniyle telefon ve lambaları güçlükle şarj eden vatandaşların kullandıkları yöntemler dikkati çekti. Vatandaşlardan bazıları cep telefonu ve lambalarını araçların aküleriyle, mahalledeki jeneratörle, bazıları da çocuklarının oyuncaklarına ait akülerle şarj etmeye çalıştı. Vatandaşlardan Şehmus Sarohan, AA muhabirine, terör saldırılarından dolayı yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Saldırılar nedeniyle sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden bir gün sonra ilçede elektrik ve su kesintisinin başladığını anlatan Sarohan, "Evde elektriksiz ve susuz kaldık. Bir akrabamız mahallede jeneratör kurmuştu, telefon ve lambaları orada şarj ediyorduk. Elektrik yoktu, soğuktan korunmak için soba kurduk" dedi. Sarohan, sokağa çıkma yasağının geçici olarak kaldırıldığını öğrenmelerinin ardından alışveriş yapmak için dışarı çıktıklarını aktardı.




"çocuklara hikaye anlattık"

Aydın Yürek de 9 gün boyunca evde hasta anne ve babasına baktığını söyledi. Bu süreçte en çok çocukların mağdur olduğunu ifade eden Yürek, "9 gün boyunca evde kaldık. çocuklar çok sıkıldı. Onlara roman okuduk, hikaye anlattık. çocukları battaniyelerin altında uyutmaya çalıştık" diye konuştu. Yürek, olayların sona ermesini istediklerini dile getirdi. Kemal Doğan, en çok elektrik ve su kesintisi nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını kaydetti. Yasak süresince çocukların da evde sıkıldığını aktaran Doğan, "Top oynayıp, hikaye okuyarak onları oyalamaya çalıştık. Elektrik sıkıntısı nedeniyle telefonlarımızı araçların aküsüyle şarj edip, iletişimimizi bu şekilde sağlamaya çalışıyorduk" ifadelerini kullandı. Doğan, su ihtiyaçlarını da daha önce depoladıkları su ile karşıladıklarını ancak bu imkanı olmayan ailelerin mağduriyet yaşadığını sözlerine ekledi.




Nusaybin Kaymakamlığınca, ilçede 13 Kasım'dan bu yana 15 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 11 mahallede bugün 08.00 ile 16.00 saatleri arasında geçici olarak kaldırılmış, Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde yasağın sürdüğü belirtilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.