1. HABERLER

  2. EGE

  3. Sürücülere artık o cezadan kaçış yok
Sürücülere artık o cezadan kaçış yok

Sürücülere artık o cezadan kaçış yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açılışla hizmete giren, 798 yeni ambulansın çok konuşulacak bir özelliği olduğu öğrenildi.

A+A-

Erzurum Güncel-  Ambulanslara takılan özel kameralarla, acil durumlarda ambulansa yol vermeyenler tespit edilecek ve ceza kesilecek.

798 ambulansın tamamına yerleştirilen kameralar, bundan böyle kontağın çalışmasından itibaren yol kaydı yapmaya başlayacak; ambulansa yol vermeyen araçlara 80 ila 88 TL ceza kesecek.

798 ambulansın tamamına yerleştirilen kameralar, bundan böyle kontağın çalışmasından itibaren yol kaydı yapmaya başlayacak; ambulansa yol vermeyen araçlara 80 ila 88 TL ceza kesecek.

İhtiyaca göre illere dağıtılan 798 ambulanslara yerleştirilen kameralarla artık trafikte ambulansa yol vermeyen araçlar tespit edilecek. sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, ambulansa yol vermeyen sürücülere yönelik cezai hükümler bulunduğunu; bu cezaların kavşakta 88 lira, düz yolda 80 lira olduğunu hatırlatarak, “Ancak bu sürücüleri tespit edemiyorduk; bu nedenle de cezai bir işlem uygulanamıyordu” dedi. Bu nedenle yeni bir uygulama başlattıklarını aktaran Nacar, uygulamayı şöyle anlattı:

TEŞHİR EDİLECEKLER

“Ambulansın kontağına uyumlaştırılmış bu kamera, kontak çalıştıktan itibaren yol kaydı yapmaya başlayacak. Ceza kesilmesi talep edilen araçların bilgileri, görüntüleriyle beraber il emniyet müdürlüklerine yollanacak. Ambulanslarımıza yol vermeyen sürücülerimize ceza uygulanacak.”

Nacar, trafikteki kötü örnekleri teşhir edeceklerini de belirterek, “Ara ara bunları televizyonlarda ‘böyle yapmayınız’ diyerek, kimlik bilgilerini saklamak kaydıyla kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu. 112 acil servis personelinin kıyafetlerinin de yenilendiğini anlatan Nacar, “Kıyafetler, çağın gelişimine uygun teknolojik bir kumaş kullanılarak yeniden organize edildi. 112 kıyafeti, otoparkçılar, zaman zaman çöpçüler tarafından da kullanılıyordu” dedi.

memurlar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.