1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TBMM Pavey başkanlığında toplandı
TBMM Pavey başkanlığında toplandı

TBMM Pavey başkanlığında toplandı

CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine CHP'li Meclis Başkanvekili Şafak pavey'in başkanlığında toplandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Dört partiden de milletvekilleri Meclis’te bulunuyor.

Hükümet adına Bülent ArınçAk Parti adına Mahir ünal, CHP adına Levent Gök, MHP adına ümit özdağ, HDP adına Osman Baydemir kürsüye gelecek.

PAVEY: BU VATAN HIRSLARIMIZDAN çOK DAHA DEĞERLİ

Şafak Pavey oturumu açış konuşmasından şunları söyledi:
Burada yaratacağımız her asabiyet sokağa şiddet teşviki olarak dönebiliyor. Bu vatan hırslarımızdan çok daha değerli. Bizler varlıklarımızla bir şey katmak için Meclis'teyiz. Siyaset şiddet bizi her zamankinden çok daha acil göreve çağırıyor.  Ortak hafızamızı takip etsek düzlüğe çıkabileceğimize inanıyorum. Değerli milletvekillerini saygıyla selamlıyor gündeme geçiyorum.

 

Pavey'in konuşmasının ardından Meclis toplantı çağrısına ilişkin önerge okundu.

KüRSüYE İLK OLARAK ARINç çIKTI

Toplantıda ilk sözü hükümet adına Bülent Arınç aldı.

İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları:
öncelikle CHP Grubuna verdikleri olağanüstü toplanma tekliflerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Son günlerde kalplerimizi kanatan acı olayların,. Soruşturmaların devam ettiği bir zamanda ve hükümetin terörle mücadele yaptığı süreçte konuyla ilgili görüşme zaruret olmuştu. Bunu CHP yerine getirdi. Komisyon kurulabilir korumayabilir bunlar sizlerin değerli oylarınızla belli olacaktır.

Son günlerde yaşanan olayları hepimiz acı ile karşıladık ve tepkimizi verdik.  Ayrıntılarını biraz sonra vereceğim şiddet olayları kapsamında ülkemizde bir üzüntünün hakim olduğunu söyleyebilirim. Memleketini seven herkes üzüntülü ve tepkilidir. Meclis olarak bunu görüşmek hepimizin göreviydi.

Bu günkü konumuz ülkemizde giderek artan terör olaylarını nedeni araştırmak ve engellemek için meclis komisyonunun kurulmasını içeriyor. 
Bu konuda iki rapor vardır. İnsan hakları inceleme komisyonunun hazırladığı bir rapordur. Bu Şubat 2013’tedir.  Yine aynı dönemde Kasım 2013 tarihli meclis araştırma raporumuz var.   
Bunun ayında geçtiğimiz dönemde 10 Temmuz 2014 tarihli terörün sona erdirilmesi maddeli kanun hazırlanmış ve resmi gazete yayınlanmıştır.
Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.