1. HABERLER

  2. GENEL

  3. TSK'dan son dakika paralel yapı açıklaması
TSK'dan son dakika paralel yapı açıklaması

TSK'dan son dakika paralel yapı açıklaması

TSK'dan son dakika paralel yapı açıklaması! TSK'dan yapılan açıklamada, "Hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır" dendi.

A+A-
Erzurum Güncel-  TSK, 'paralel yapı' iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri; hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır" dendi.

TSK'dan paralel yapıya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

İNCELEME BAŞLATILDI

"Türk Silahlı Kuvvetleri; hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur. Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel yapılanmayla ilgili söylem ve iddialara yönelik olarak, ilk günden itibaren kapsamlı olarak, hem idari hem de adli inceleme başlatılmış, elde edilen tüm bilgiler en ince detayına kadar değerlendirilmiş, iddia sahiplerinin bilgisine başvurulmuş ve konu üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılmıştır. 

KUMPAS VURGUSU

Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplinsizliğe ve itaatsizliğe müsamaha ve hoşgörü ile bakılmamaktadır. Bu bağlamda, haklarında yasal yeterli delil ve kanaat oluştuğu takdirde, o kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri derhal kesilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı mensuplarına yönelik olarak yıllardır devam eden ve bugün 'KUMPAS' yapıldığı söylenen davalar da dikkate alınarak ileride aynı durumla karşılaşmamak için iddiaların daha titiz bir şekilde, kurum içerisinde her hangi bir yara açmadan adil, vicdani ve hakkaniyet esaslarına göre sonuçlanması için gayret sarf edilmektedir."

necdet-özel.jpg

NECDET öZEL: SUç DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Genelkurmay Başkanı Necdet özel, dün gece A Haber'de Mehmet Ali önel'in yönetimindeki Deşifre programı 'paralel yapı’nın TSK'yı yıpratma operasyonunu konuşulduğu programla ilgili söç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Necdet özel'in yaptığı açıklama şöyle:

"21 Kasım tarihinde bir televizyon programına konuk olarak katılan bir konuşmacının gerçek ile hiçbir ilişkisi bulunmayan, asılsız, şahsımı ve silah arkadaşlarımı karalamaya yönelik ve kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmayı amaçladığını düşündüğüm sözleri nedeniyle kendisini kınıyor, şahsım ile ilgili sarf ettiği sözleri nedeniyle yasal yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum." 

O PROGRAMDA NELER KONUŞULDU?

Peki, TSK'nın açıklama yapması neden olan ve Genelkurmay Başkanı Necdet özel'in suç duyurusunda bulunacağını açıkladığı programda neler konuşuldu?

Mehmet Ali önel'in yönetimindeki Deşifre programı 'paralel çete’nin TSK'yı yıpratma operasyonunu nasıl adım adım gerçekleştirdiği iddisanı ekranlara taşıdı.

Paralel yapı mağduru emekli Albay Dursun çiçek, A Haber'de yayımlanan Deşifre programında paralel yapının TSK'ya kurduğu kumpas ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

üLKEYİ PENSİLVANYA'DAN YöNETMEYE çALIŞTILAR

"17 Aralık bir takdir-i ilahidir, Allah'ın yardımıdır" diyen Dursun çiçek, ''ülkeyi bir imamın iki dudağı arasındaki sözlerle yönetmeye çalıştılar'' şeklinde dikkat çekecek ifadeler kullandı.

TSK DİN KARŞITI GİBİ GöSTERMEYE çALIŞILDI

Paralel medya organları tarafından TSK'nın din karşıtı gibi gösterildiği dile getiren Dursun çiçek, ''İrticayla Mücadele Eylem Planı adlı belgeyi ben imzalamadım, bu bir kumpastır." dedi.

PLANI PARALEL YAPI DEĞİL üST AKIL YAPTI

"Hakkımda suçlamalar yapılmadan çok önce beni dinlemeye başlamışlar" diyerek kendilerine kurulan kumpasa dikkat çeken emekli Albay Dursun çiçek, "Bu planı paraleller değil bir üst stratejik akıl yaptı. Bu operasyonların arkasında İsrail ve ABD var" dedi.

PARALEL YAPI HALEN ASKERİ YARGIDA ETKİN

Deşifre'nin bir diğer konuğu Albay Ahmet Zeki üçok da "Bize operasyonu yapanlar en tepedeki kişilerin mahremini dinledi" şeklinde açıklamada bulunarak askeri yargıda halen paralel yapının etkin olduğuna dikkat çekti.

PARALEL SIZMAYA DİKKAT!

"17 Aralık iyi ki başarısız oldu" şeklinden konuşan üçok, Bütün kurumlara paralel yapı mensuplarının sızdığını dile getirerek buna karşılık bir önlem alınması gerektiğini vurguladı.


tskdan-son-dakika-gülen-cemaati-ve-paralele-yapi-açiklamasi.jpg

TSK SUç DUYURUSU DA YAPMIŞTI

öte yandan Genelkurmay, TSK içindeki Cemaat yapılanması üzerine iddialar ortaya atan Fidel Okan ve Abdurrahman Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

TSK'DAKİ CEMAAT YAPILANMASI 

Hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber’de yayınlanan “%100 Siyaset” adlı programın 27 Ekim tarihli bölümünün konularından biri de, TSK içindeki Cematçi yapılanmaydı. Programda; Cemaat’in TSK içine nasıl sızdığı ve Cemaatçi polislerin çocuklarının TSK’daki varlığı çarpıcı iddialarla dile getirildi.

Programın yorumcularından, Hanefi Avcı’nın avukatı Fidel Okan, işte bu programa dair Genelkurmay’ın bir suç duyurusunda bulunduğunu Twitter hesabından açıkladı.

Buna göre; Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler imzalı suç duyurusu, ağzı şeffaf bantla kapalı bir zarfla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştırıldı. Av. Fidel Okan, “Gizli” ibareli bu suç duyurularını yayımladı:

ALGI OPERASYONU İDDİASI

Genelkurmay’ın tepesinden yapılan bu suç duyurusunda; yakın geçmişte kendi raporlarına dahi giren TSK’daki Cemaatçi yapılanma olgusunun; “algı operasyonu, itibarsızlaştırma, nifak” sözleriyle savunulması dikkat çekti. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler imzalı suç duyurusunda; TSK’daki Cemaatçi yapılanma iddialarının, Ergenekon ve Balyoz gibi kumpaslarla aynı türden bir operasyon olduğu da öne sürüldü.

FİDEL OKAN: GENELKURMAY KANITLASIN

“Son suç duyurusunda özetle; TSK’da Cemaat yapılanması, Tümgeneral seviyesinde Cemaat mensubu olduğu şeklindeki iddialarımız soruşturmaya konu edinmiş. Ayrıca iftira, hakaret ve gizliliği ihlal suçlarını işlediğimiz Gen. Kur. Başkanlığı tarafından iddia edilmiştir. Tüm bunların dışında; TSK'ya karşı yürütülen tek merkezli operasyonu yürüttüğümüz şeklinde gerçek dışı ithamlar da dilekçede yer almıştır.

öncelikle; geçmişte TSK’da görev yapmış ve takdirlerle ödüllendirilen şahsıma ve Yüzde Yüz Siyaset ekibine yönelik bu ithamı şiddetle reddediyor, bu ithamda bulunanları iddialarını ispata davet ediyoruz.

Tarafımızdan ifade edilen iddialar, kamuoyu tarafından da bilinen ve ifade edilen konular olduğu gibi; bu iddialar bizzat TSK’da halen görev yapan subaylar tarafından da, yargılandıkları mahkemelerde çok açık bir şekilde ifade edilerek kayıtlara geçmiştir.

Mahkeme tutanakları gayet açıktır. Kurulan kumpasların TSK'nın içindeki Cemaat mensupları tarafından yapıldığı defaatle söylenmiştir.

Programda da ifade ettiğimiz gibi, MİT raporlarına veya bu tutanaklara göre işlem yapılamayacaksa neye göre yapılacaktır!

TSK'YLA BELGE PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Geçmiş yıllarda yürütülen operasyonlarda TSK'ya yönelik yapılan yayınlar, TSK'nın tasfiyesi amacıyla Cemaat merkezli olduğu çok nettir. Hal böyleyken; önceki davalarda mağdur edilen subayların ortak hissiyatının tarafımızdan söylenmesi ile aynı kefede değerlendirilemez. Arzumuz, milletimizin gözbebeği olan TSK'nın bu yayınlarla bilgilenerek kendi iç bünyesinde gerekli tedbirleri almasıdır. Bunun dışında bir amaç güdülmediği gibi, tarafımızdan dilekçede ifade edilen bilgi ve belgeler de istenmemiştir. Elimizde ki somut belge ve bilgileri resmi olarak istendiğinde paylaşmaya hazır olduğumuzun da bilinmesini isteriz.”

"İnternethaber"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.