1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Taksim ve Beşiktaş'ta polis müdahalesi
Taksim ve Beşiktaş'ta polis müdahalesi

Taksim ve Beşiktaş'ta polis müdahalesi

Taksim ve çevresine çok sayıda zırhlı polis aracı ve TOMA’lar yerleştirildi. İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs için aldığı güvenlik önlemleri kapsamında toplamda 21 bin polis ile 63 TOMA'yı görevlendirdiği ifade ediliyor.

A+A-

Erzurum Güncel-

Taksim'e çıkmak isteyen gruplar farklı yerlerden alana girmeyi deniyor. Yürüyüşün başladığı bölgelerde gaz ile müdahale ediliyor.

BEŞİKTAŞ:

*Beşiktaş’ta göstericilerden biri kimliği belirsiz kişi tarafından karnından bıçaklandı. Yarasının ağır olmadığı öğrenilen gösterici, çevredekilerin ilk yardımının ardından olmayarak olay yerinden uzaklaştı.

Beşiktaş meydanı karıştı. Polis şuanda eylemcilere gaz atmaya başladı. 

 

* Valilik 300 kişinin meydana gitmesine izin verdi. Ancak sendikalar bunun kabul etmedi. Binlerce kişinin Taksim'e gitmek için toplandığını seçim yapamayacaklarını söylediler. Vali Vasip Şahin ile görüştüler. Ancak bu görüşmeden izin çıkmadı. Tam bu açıklama yapılacakken polis müdahalesi başladı. Etrafı duman sardı.

 

* Polise taş atmayın çağrısı yapılıyor.

* Gaz atışından sonra gruplar ara sokaklara yayıldı

 
HALASKARGAZİ:
 
* Bazı işçi grupları Halaskargazi'den Taksim'e yürüyüşe geçti. (2 saattir bölgede bekliyorlardı) Bölgede henüz bir müdahale olmadı.

Sabah saatlerinde yaşananlar: 

*1 Mayıs Tertip Komitesi ile yetkililerin dün gece yaptıkları son görüşmede komiteden yeni bir teklif geldi. Buna göre komite Beşiktaş'ta toplanıp bir basın açıklaması yaparak gösterileri tamamlama teklifi getirdi. Yetkililerden ise, "biz bunu bir görüşelim" yanıtı alındı. (CNNTürk)

*TüRK-İŞ korteji, Taksim Meydanı'na geldi. Grup polis güvenliği eşliğinde Kazancı yokuşunun başına geldi. "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atan kortej TüRK-İŞ pankartı ve çiçekler taşıyor. Grup burada bir basın açıklaması yapıyor.

* CHP Milletvekili Süleyman çelebi'de Beşiktaş'ta olan isimlerden. çelebi CNNTürk mikrofonuna şu açıklamayı yaptı; "Bugün ne olursa olsun Taksim'de olacağız. İç güvenlik yasasına rağmen... "

 

 

*Bu arada sendika üyeleri de "Taksim 1 Mayıs alanıdır. Yaşasın 1 Mayıs. 1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız" gibi sloganlar attılar.

*Taksim'de pankart açmak isteyen 2 kadın gözaltına alındı

 
*Beşiktaş'ta toplanmalar sürerken Zincirlikuyu'da polis ekipleri 1 Mayıs için toplanan gruplara müdahale etti.
 
 
 
*E-5'te  de polis müdahalesi başladı
 
 
*Yakındaki bir otelden koşarak çıkan yaklaşık 30 kişi Taksim'e 'kaçak' girdi! Atatürk Anıtı'nın olduğu alana kol kola gelen gruba polis müdahale etti, grup Kazancı Yokuşu'na doğru kaçtı, gözaltına alınanlar var.
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.