1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Türkmen bölgesine ağır bombardıman
Türkmen bölgesine ağır bombardıman

Türkmen bölgesine ağır bombardıman

Suriye rejim güçleri, Bayırbucak Türkmen bölgesinde dün kontrolünü kaybettiği Kızıldağ'a karadan ağır bombardıman başlattı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Rejim güçleri Suriye'nin Keseb kasabasından Bayırbucak Türkmenlerinin dün ele geçirdiği Kızıldağ'ı yeniden alabilmek için bölgeyi yoğun havan ve top atışına tutuyor.



Esad güçlerinin Keseb'te bulundurduğu topçu birliklerinin yaptığı top ve havan atışları kamera objektiflerine de yansıyor.

çatışma seslerinin de rahatlıkla Yayladağı'ndan duyulduğu bölgede çatışmalar sürüyor.

Bayırbucak Türkmen bölgesinde, Rus Hava Kuvvetleri'nin takviyesi ile rejim birliklerinin kontrolü sağladığı Kızıldağ, dün (24 Kasım) tekrar Türkmenlerin eline geçmişti.

TüRKMEN DAĞI ve KIZILDAĞ'I ELE GEçİRMİŞLERDİ

Türkmenlerin 2’nci Sahil Tümen Komutanı Beşer Molla, dün Türkmen Dağı’nı tekrar geri aldıklarını açıklarken, Tugay Komutanı Muhammed Abdullah ise, Kızıldağ’ın tamamen Türkmenlerin eline geçtiğini söylemişti. Eski yerlerleri tamamen geri aldıklarını ve biraz da ilerlediklerini kaydeden Muhammed Abdullah, "Rus uçağı Türkiye sınırını geçmiş, bu yüzden Türkiye tarafından vurulmuş, bizim bir bilgimiz yok. Kadınlarımız ve çocuklarımızı Türkiye sınırına gönderdik, biz erkekler burada mücadelemizi sürdürüyor. Türk milletinden Allah razı olsun" diye konuşmuştu.

TüRKMEN KOMUTANDAN AçIKLAMA

Suriye'deki muhalif gruplardan Cephetul Şam'ın Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, terör örgütü IŞİD'i Türkiye sınırından uzaklaştırmaya kararlı olduklarını söyledi.

Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özgür Suriye Ordusu (öSO) olarak Halep'e bağlı Azez ilçesinde IŞİD'e yönelik saldırılarını artırdıklarını belirtti.

Bölgedeki 40 köyün yaklaşık 2 yıl önce IŞİD militanları tarafından işgal edildiğini hatırlatan Karslı, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 10 gün önce DAEŞ'in denetimine geçen Delha ve Harcele köylerinin kontrolübugün bize geçti. çatışmalarda 62 DAEŞ mensubu öldürüldü, 19'u yaralı ve 4'ü de sağ ele geçirildi. Azez'e bağlı Hirbi, Gazele ve Tukli köylerini de alabilmek için yeni cephe açtık. Terör örgütü DAEŞ'i Türkiye sınırından uzaklaştırmaya kararlıyız."
Karslı, Azez'den Fırat Nehri kenarındaki Cerablus kasabasına kadar olan bölgeyi teröristlerinden tamamen arındıracaklarını vurguladı.
Türkiye'den silah ve lojistik destek beklediklerini ifade eden Karslı, "Eğitimli ve çok deneyimli seçkin askerlerimiz var. Yeterli cephane ve mühimmat olması halinde ise bölgeyi IŞİD'ten en kısa sürede temizleme gücüne sahibiz" diye konuştu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.