1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Vali Cahit Kıraç'a gözaltı kararı
Vali Cahit Kıraç'a gözaltı kararı

Vali Cahit Kıraç'a gözaltı kararı

İzmir ve Ankara'da yapılan FETÖ operasyonunda haklarında yakalama kararı bulunan 101 şüpheliden 43'ü gözaltına alındı. Gözaltı kararı olanlar arasında İzmir ve Diyarbakır'da valilik yapan Mustafa Cahit Kıraç'ın da bulunduğu öğrenildi.

A+A-

Erzurum Güncel- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı FETö soruşturması kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İzmir ve Ankara'da bu sabah operasyon başlattı. Haklarında yakalama kararı bulunan 101 şüpheliden 43'ünün yakalandığı öğrenildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi. 2 hafta önce Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve dün sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra adliyeden çıkmadan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Orkide Yağalar'ın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın bu soruşturma kağsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Eski vali hakkında gözaltı kararı
öte yandan daha önce İzmir ve Diyarakır'da valilik yapan Mustafa Cahit Kıraç hakkında da gözaltı kararı olduğu belirtildi. Eski vali Kıraç, 2007-2013 yılları arasında İzmir'de, 2013-2014 yılları arasında da Diyarbakır'da görev yapmış daha sonra 2014 yılında merkeze çekilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.