1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. YÖK kararı verecek mi!
YÖK kararı verecek mi!

YÖK kararı verecek mi!

Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarıyla birlikte ilk ve orta dereceli okulların Kurban Bayramı'nın ardından 28 Eylül'de açılacağını duyurdu. Peki, üniversiteler 28 Eylül'de açılacak mı?

A+A-
Erzurum Güncel- MEMURHABER.COM/öZEL İçERİK - NİYAZİ SOLAK: Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarıyla birlikte ilk ve orta dereceli okulların Kurban Bayramı'nın ardından 28 Eylül'de açılacağını duyurdu. Peki, üniversiteler 28 Eylül'de açılacak mı?

öğretim Elemanları Derneği ve öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Vahdet özkoçak, Memurhaber.com'dan Niyazi Solak'a okulların açıklanmasıyla ilgili olarak bir takım açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı ilk ve orta dereceli okulların 28 Eylül 2015 Pazartesi günü açıklanacağını duyurunca, üniversitelerde akıllara bir soru işareti takıldı. "üniversitelerde 28 Eylül'de açılacak mı" sorusu akademisyenler ve öğrenciler arasında tartışılıyor. İşte öGESEN Genel Başkanı Vahdet özkoçak'ın konuyla ilgili açıklamaları;

- üniversiteler sizce 28 Eylül'de açılır mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, okulların 28 Eylül'de açılacağını açıkladı. üniversitelerde öğrencilerin ve akademik personelin Kurban Bayramı tatili nedeniyle mağdur olmaması için Yükseköğretim Kurulu'nun bu duruma el atması gerekir.

- YöK üniversite açılış tarihini netleştirmezse sonuç ne olacak?

Her üniversite kendi senatosunda çaılış tarihini belirleyecek ve akademik takvim 2015-2016 eğitim öğretim yılında geçerli olacak.

- üniversitelerin 28 Eylül'de açılması için neler yapıyorsunuz?

 YöK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile de konuyu en yakın bir süreçte görüşmeyi planlıyoruz. Twitter'dan da sık sık konuyu gündeme getiriyoruz. Tüm akademisyen arkadaşlar olarak konunun çözüme kavuşması için elimizden geleni yapacağız ve kimseyi mağdur etmemeye özen göstereceğiz.

- Bazı üniversiteler 7 Eylül'de bazıları 14 Eylül'de açılacak. Tüm üniversiteler 28 Eylül'de açılmalı mı? Herkesin ortak görüşü mü?

Evet, YöK olaya el atmalı ve kargaşa ortamı oluşturmadan tüm üniversitelerin 28 Eylül'de açılması ortak bir kararla sonuca bağlanmalıdır.

İŞTE VAHDET öZKOçAK'IN TWEETLERİNDEN BAZILARI




Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.