1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. YSK seçim takip sistemini partilere açtı!
YSK seçim takip sistemini partilere açtı!

YSK seçim takip sistemini partilere açtı!

2015 genel seçimleri sonuçlarının manipüle edilmesinin önüne geçmek için YSK Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'ni partilere açtı.

A+A-

Erzurum Güncel- Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran'da seçime girecek siyasi partilerin sonuçları eş zamanlı izleyebilmesi ve saklayabilmesine imkan sağlayan Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'nin kullanımını içeren genelgeyi kabul ederek seçim takip sistemini partilere açtı.

SİSTEM NASIL çALIŞIYOR?

Resmi Gazete'nin bugün yayınladığı Kurul kararına göre, Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'nin, seçim günü oy verme süresi sonunda YSK Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, çevrim içi ulaşan sandık ölçekli sonuçların, seçime katılan siyasi parti genel merkezlerinde eş zamanlı izlenebilmesi ve saklanabilmesine imkan sağlayan bir sistem olduğu belirtildi.

 2015-genel-secimleri-oy-sandigi.20150305104250.jpg


YSK'DAN SEçİMLER İçİN 3 öNEMLİ ADIM

YSK, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi 3 önemli karar daha aldı YSK'nın aldığı kararlara göre 7 Haziran’da tüm yurtta oy verme işlemi 08.00- 17.00 saatleri arasında yapılacak. Doğu illerinde oy verme işleminin 1 saat erken tamamlanması uygulamasına bu yıl son verilecek.

İŞTE DİĞER SEçİM DEĞİŞİKLİKLERİ

Siyasi partiler seçim sürecinin resmi başlangıç tarihi olan 10 Mart’tan, oy verme gününden 1 gün öncesi olan 6 Haziran’a kadar her türlü propaganda faaliyetini yürütebilecek.

SöZLü PROPAGANDA YASAĞI

Başbakan ve Bakanlar, 28 Mayıs’ta makam otolarına veda edecek. 6 Haziran saat 18.00’e kadar genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile seçim kurullarınca gösterileceklerin dışında kalan meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasak.

Seçimde taksirli suçlardan hüküm giyenler ve tutuklu mahkûmlar da oy kullanabilecek.

SEçİM SAAT KAçTA YPILACAK?

YSK, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy verme günü olan 7 Haziran 2015 Pazar günü tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatlerinin 08.00 - 17.00 olarak belirlediğini bildirdi. 

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.