1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yakalayın bu sapıkları!
Yakalayın bu sapıkları!

Yakalayın bu sapıkları!

Facebook'ta çocukların cinsel istismarına yönelik fotoğrafları paylaşarak pedofili suçu işleyen hesaplara tepki büyüyor. Yüzlerce Facebook kullanıcısı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na e-posta yağdırarak, bu hesapların k

A+A-

Erzurum Güncel- Facebook'ta çocukların cinsel istismarına yönelik fotoğrafları paylaşarak pedofili suçu işleyen hesaplara tepki büyüyor. Yüzlerce Facebook kullanıcısı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na e-posta yağdırarak, bu hesapların kapatılması ve pedofillerin yakalanması çağrısında bulunuyor.


Sosyal paylaşım ağı Facebook'ta pedofili suçunun işlendiği fotoğraflara tepkinin yükseldiği adreslerin başında Ekşisözlük geliyor. Konunun gündeme gelmesinin ardından harekete geçen pek çok internet kullanıcısı, polise ihbar mesajları yağdırmaya başladı. 

Uzmanlar pedofiliye karşı uyarıyorUzmanlar pedofiliye karşı uyarıyor


'İNSANLIK ADINA UTANç VERİCİ'

İhbarların ardından pedofili suçunun işlendiği Facebook hesaplarının kapatılması ihtimaline karşı, ilgili sayfaların kimlik bilgilerini ve ekran görüntülerini de alarak güvenlik görevlilerine gönderen Ekşisözlük kullanıcılarından bazılarının tepkileri şöyle:

Pedofilleri normal insanlardan ayıran özellikler neler?Pedofilleri normal insanlardan ayıran özellikler neler?


* satın alınan çocuk fotoğraflarının polis arabası ile teslim edilmesini umduğum sapıksayfası. (abstracteur de quintessence)

* 18 yaşından küçük kız çocukları üzerinden aleni bir şekilde cinsel istismar yapılan facebook sayfası. grubu açanlar kadar beğenenler de hemen tespit edilmeli çünkü sabah olup olay patlak verdiğinde geriye kimse kalmayacak... ha unutmadan, allah belanızı versin. (theogonia)

* insanlık adına utanç verici bir sayfadır. açıp bakmadım bile o görüntüleri görmemek için. mutlaka ilgili yerlere şikayet edilmeli. (meursault romanovic)

* açar açmaz kanımı iliğimi donduran iğrenç sayfa. allahım bu insanların var olması fikri bile şu an midemde krampa neden oluyor. bu kadar şikayete rağmen neden hala var bu sayfa anlayamadım, normalde facebookun bile kendi kendini bloklaması gerek. (raavann)

* en azından ihbar edebildik. insanın elinden bu aşağılıklara karşı başka birşeyin gelmemesi ne kadar kötü (han solo)

Sosyal medya çocuklar için ne kadar tehlikeli olabilir?Sosyal medya çocuklar için ne kadar tehlikeli olabilir?


İHBAR HATTI 24 SAAT AçIK

Sosyal medyada bu tür paylaşımlar yapan kullanıcıları Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın 24 saat açık olan online ihbar hattı,https://www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx üzerinden ya da siber@egm.gov.tr e-posta adresinden yetkililere şikâyet edebilirsiniz.

Kızının fotoğraflarını çeken pedofili tek yumrukta öldürdüKızının fotoğraflarını çeken pedofili tek yumrukta öldürdü


PEDOFİLLER İNTERNETİ AKTİF KULLANIYOR

Pedofili ya da halk arasında bilinen adıyla sübyancılık, en az 6 aylık bir süre boyunca, kişide ergenlik dönemine girmemiş çocuklarla cinsel etkinlikte bulunmayla ilgili dürtülerin ya da davranışların ortaya çıkması olarak tanımlanıyor.

Genellikle eylemlerini gizli yaptıkları ve tedavi için başvurmadıkları için pedofili olgularının yaygınlığını belirlemek mümkün değil. Diğer cinsel saldırı gerçekleştiren gruplarla karşılaştırıldığında, pedofili bireylerin daha büyük yaş grubunda oldukları, eylemlerin yapıldığı ortalama yaşların ise 40-70 yaş arası olduğu gösterilmiş. 

İngiltere’yi sarsan toplu pedofili skandalıİngiltere’yi sarsan toplu pedofili skandalı


öNCEDEN PLANLIYORLAR

Büyük çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu pedofiller için internet, bilgi edinme, mağduru belirleme ve ilişki kurma, fantezi geliştirme, diğer sapkınlığı olan kişilerle bağlantı kurma gibi pek çok açıdan araç işlevi görüyor. Pedofili bireylerin eylemlerinin nadir olarak aniden geliştiği, büyük çoğunluğunun ise önceden planlandığı biliniyor. Pedofilik bireylerin aile içinde ve dışında sosyal teması sınırlı, içe kapanık, eşi ya da ailesiyle sıcak ilişki kuramayan psikopatik, psikoseksüel ve sosyal açıdan yeterli olgunlukta olmayan kişilik özelliklerine sahip olduğu belirtiliyor.Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.